Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Pinnacle Data Systems produceert elke maand bijna tien miljoen afdrukken met het InfoPrint 5000 inkjetproductiesysteem

Dit bedrijf uit Atlanta bespaart kosten en verbetert de uitvoerkwaliteit door bestaande hardware te vervangen door Ricoh’s toonaangevende systeem

‘s-Hertogenbosch – 11 februari 2013 – Ricoh heeft bekendgemaakt dat Pinnacle Data Systems, LLC (PDS) nu al een jaar lang maandelijks meer dan acht miljoen afdrukken heeft geproduceerd met het toonaangevende InfoPrint 5000-inkjet productieplatform. Dankzij een combinatie van Hunkeler-apparatuur voor de voor- en nabewerking, geleverd door Standard Finishing Systems, en de InfoPrint 5000 heeft PDS haar activiteiten over de hele linie kunnen verbeteren en de verwachtingen van haar klanten kunnen overtreffen door stiptere leveringen – en dit alles binnen twaalf maanden na de start van de productie.

PDS, een specialist in het leveren van analoge en digitale diensten op het gebied van bedrijfskritische documentprocessen, heeft uiteindelijk voor de InfoPrint 5000 gekozen vanwege de superieure kwaliteit, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Door deze kenmerken kan PDS meedingen naar nieuwe opdrachten op het gebied van kleurenafdrukken en bestaande productie voor zwart-wit overzetten naar kleur, waardoor ze klanten meer toegevoegde waarde  in hun communicatie kunnen bieden.

Daarnaast stelt de InfoPrint 5000 PDS in staat haar dominerende positie te versterken in de branches waarin het bedrijf actief is, zoals nutsbedrijven en financiële dienstverleners. Door bestaande hardwareoplossingen te vervangen door de InfoPrint 5000 kan PDS ook de bestaande afdrukcapaciteit uitbreiden naar nieuwe verticale markten en bestaande en nieuwe klanten nieuwe diensten aanbieden.

“De markt van vandaag wordt gekenmerkt door steeds wisselende en toenemende eisen van klanten dus we moeten er zeker van zijn dat we telkens opnieuw onze beloften kunnen nakomen. Met de InfoPrint 5000 en het serviceteam van Ricoh lukt ons dat prima. Vanaf het begin heeft Ricoh aangetoond een toegewijde partner te zijn die ons niet alleen helpt te voldoen aan de behoeften van onze klanten en een productie van hoge kwaliteit te waarborgen, maar ook om elke dag weer onze betrouwbaarheid te bewijzen. Ze hebben onze hooggespannen verwachtingen ruimschoots overtroffen,” aldus Robert Reddinger, President van PDS. “Alleen al in de eerste twee dagen na de start van de productie, hebben we 1,3 miljoen afdrukken geproduceerd en nabewerkt. Sindsdien zijn onze volumes voortdurend toegenomen. We zijn dus meer dan tevreden met dit platform en het team, dat ons tot lang na de verkoop terzijde heeft gestaan.”

De unieke piëzo-elektrische ‘drop-on-demand’ inkjettechnologie van de InfoPrint 5000 met dynamische druppelgrootte per afzonderlijke pixel, in combinatie met de hoogwaardige pigment en dye inkten op waterbasis, levert een optimale kwaliteit terwijl tegelijkertijd minder inkt wordt verbruikt. De systemen ondersteunen AFP- (Advanced Function Presentation), PostScript- en PDF-formaten en leveren nauwkeurige en consistente afdrukken, onafhankelijk van het aanleverende systeem. Het InfoPrint 5000-platform biedt klanten de mogelijkheid om uiterst doelgerichte marketingcampagnes te leveren, diverse applicaties op verschillende prijsniveaus te bieden en in flexibele mogelijkheden voor kleuren-, zwart-wit- of MICR-afdrukken te voorzien. Dit alles met de laagste CO2-voetafdruk die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

“Bij Ricoh bieden we onze klanten de beste mogelijkheden, zodat zij op hun beurt hun klanten kunnen leveren wat ze hebben beloofd en daarmee de groei van hun activiteiten bevorderen. Dankzij de combinatie van het InfoPrint 5000-platform en ons diepgaand begrip van de activiteiten van PDS hebben we een unieke oplossing kunnen ontwerpen die specifiek tegemoetkomt aan de behoeften van dit bedrijf,” stelt Phil Shelf, vice president, Ricoh. “PDS kan nu de migratie naar kleurenafdrukken ondersteunen en klanten tegelijkertijd uitzonderlijke betrouwbaarheid, afdrukkwaliteit en omzetgroei blijven bieden. Door de InfoPrint 5000 te combineren met apparatuur van Hunkeler kon PDS de verwerkingstijd versnellen, meer kleurenafdrukken produceren en de activiteiten uitbreiden: een win-winsituatie voor het bedrijf zelf en de klanten.”

Het InfoPrint 5000-inkjetplatform van Ricoh is een belangrijk onderdeel van het portfolio ‘Print and Beyond’ producten en diensten. Klanten kunnen kiezen uit drie platforms met verschillende snelheden, mogelijkheden voor kleuren-, zwart-wit- en MICR-afdrukken en een beproefde, schaalbare, uiterst betrouwbare ‘drop-on-demand’ inkjettechnologie op alle drie de platforms. Deze productlijn is specifiek bedoeld voor drukkerijen, transactionele printers, servicebureaus en direct mailbedrijven.

Naar begin