Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh genomineerd voor Duurzaam Werken Award 2013

’s-Hertogenbosch, 04 november 2013 - Ricoh Nederland is genomineerd voor de Duurzaam Werken Award 2013. Daarnaast maken a.s.r. en Parnassia Groep kans op deze award. De prijs is een gezamenlijk initiatief van Forum Duurzaam Werken en de Stichting Natuur & Milieu en wordt dit jaar voor de 1e keer uitgereikt als opvolger van de Telewerkprijs en HNW-Award.

De nominatie van Ricoh Nederland is  voor de 'Ricoh Manier van Werken' in Ricoh's nieuwe hoofdkantoor in '-sHertogenbosch, in combinatie met het intern en extern uitdragen van meer duurzame manieren van werken en maatschappelijke betrokkenheid.
In totaal hebben vijftien organisaties zich aangemeld voor de award, die als doel heeft om inspirerende praktijkvoorbeelden op het gebied van duurzaam werken in Nederland onder de aandacht te brengen. De jury heeft de inzendingen getoetst op de volgende criteria:

  • Visie, originaliteit en innoverend vermogen;

  • Effectiviteit, toepasbaarheid en haalbaarheid voor de organisatie en voor de medewerker;

  • Kwaliteit van de invulling;

  • Voorbeeldfunctie voor andere organisaties in Nederland

De jury bestaat uit Arthur Tutein Nolthenius en Frits Spangenberg van Forum Duurzaam Werken, Merle Blok (TNO), Maarten van Biezen (Stichting Natuur & Milieu) en Annemieke Blokker (Stichting Valkenhof / winnaar HNW-Award 2012).
 "We mogen constateren dat de aanmeldingen in zijn algemeenheid van hoge kwaliteit zijn en daardoor bleek de selectie lastig", aldus Arthur Tutein Nolthenius van Forum Duurzaam Werken. "Ook bleek dat een aantal zich meer richten op het faciliteren van Duurzaam Werken en als organisatie zelf minder een voorbeeld van Duurzaam Werken zijn voor anderen. Initiatieven die we toch graag breder bekend maken. We gaan op zoek naar een gelegenheid hieraan invulling te geven."

De prijs wordt uitgereikt tijdens het Jaarcongres Forum Duurzaam Werken 2013, op 11 november, in het Achmea Congrescentrum in Zeist. De genomineerden zullen hun nominatie tijdens het Jaarcongres verdedigen, waarna de jury haar eindoordeel opmaakt en de award uitreikt aan de winnaar.

Over Forum Duurzaam Werken

Forum Duurzaam Werken is de nieuwe naam van de Stichting TelewerkForum-HNW. Voorheen richtten we ons op het stimuleren van tijd- en plaatsonafhankelijk werken in Nederland - zoals telewerken en Het Nieuwe Werken - voor velen niet vernieuwend meer. Daarom zijn we in 2012 op zoek gegaan naar die allernieuwste stip op de horizon. Het gaat dan om nieuwe vragen, zoals het verduurzamen van arbeidsrelaties – het vinden van een goede balans in werk-privé-zorgtaken en sociale binding met de werkgever. Hoe zorg ik, ondanks een bereikbaarheid van 7*24, dat ik effectief en efficiënt blijf functioneren? Het versnellen van de gedragsverandering van werknemers is daarbij essentieel, zodat de baten sneller gerealiseerd worden.Is er na HNW nog een nieuwe stip op de horizon? TelewerkForum HNW kwam in november 2012 naar buiten met de nieuwe agenda voor 2020. Duurzaam Werken langs drie assen: Economisch, Ecologisch en Sociaal Maatschappelijk. http://www.forumduurzaamwerken.nl/

Naar begin