Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh weer opgenomen in “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide 2013”

’s-Hertogenbosch, 5 november 2013 – Ricoh is voor het vierde jaar op rij opgenomen in Gartner’s ‘Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide 2013’. Gartner positioneert Ricoh in zijn jaarlijks terugkerende rapport wederom als ‘wereldleider’ op het gebied van Managed Print Services (MPS). De beoordeling is gebaseerd op ‘Completeness of Vision’ (volledigheid van visie) en ‘Ability to Execute’ (uitvoeringsbekwaamheid).

De kwaliteit van zowel de hardware- en softwaretechnologieën als ook de document- en ICT-gerelateerde oplossingen staan aan de basis van Ricoh’s Managed Document Services. Deze services zijn gericht op het beheren van gedrukte en elektronische informatie. Ricoh’s MDS-oplossingen helpen klanten bij het beheer van kritieke bedrijfsprocessen, activiteiten en resources. Deze oplossingen bieden bovendien een extra voordeel in de vorm van kostenbeheersing en verbetering van de productiviteit van werknemers. Door het op het juiste moment en in de juiste vorm toegankelijk maken van de juiste informatie, werkt Ricoh samen met klanten aan optimalisering van document- en informatieprocessen. Dit resulteert uiteindelijk in het benutten van nieuwe bedrijfskansen.

“Samen met onze klanten tonen we aan dat het bij Managed Print Services niet alleen gaat om een efficiënter documentbeheer, maar ook om het ondersteunen van bedrijven bij het realiseren van een betere dienstverlening en het verbeteren van hun concurrentiepositie,” aldus Ron Coolen, Manager Line of Business Managed Print Services bij Ricoh Nederland. “Deze behoeften worden steeds belangrijker nu bedrijven zich aanpassen aan de snelheid van nieuwe mobiele technologieën, te maken krijgen met een scherpere concurrentie en proberen hun personeel productief te houden. Ricoh loopt voorop in deze veranderingen en we zijn ervan overtuigd dat onze leiderspositie voor klanten het bewijs is dat we over de kennis en ervaring beschikken om hen te helpen succesvol te zijn.” 

Ricoh beschikt over de juiste middelen om haar klanten te helpen een alomvattende strategie voor verbetering van documentprocessen ten uitvoer te brengen. Hierbij wordt de MDS-aanpak gehanteerd voor kostenbesparing en potentiële omzetverhoging. Met haar beproefde methode (Begrip, Verbetering, Transformatie, Beleid en Optimalisatie) kan Ricoh de belangrijkste processen van een organisatie definiëren en deze afstemmen op diensten waarmee de klant zowel meetbare als duurzame bedrijfsresultaten kan behalen. Ricoh’s ervaring en de hierbij opgedane kennis biedt ook inzicht in de belangrijkste problemen voor bedrijven in het huidige ondernemingsklimaat. Denk hierbij aan kostenbesparing, duurzaamheid, gegevensbeveiliging en -beleid, efficiënte bedrijfsprocessen, verandermanagement binnen de onderneming, productiviteit van informatiewerkers (iWorker), optimalisering van de informatie en de strategische infrastructuur. Door dit waardevolle inzicht kan de eerste stap in het proces ‒ Begrip ‒ worden bespoedigd, zodat klanten eerder kunnen beginnen aan de tweede fase van het proces – Verbetering – en daarmee zo snel mogelijk kunnen profiteren van de resulterende voordelen.

Ook IDC positioneerde Ricoh onlangs in zijn nieuwe ‘IDC Marketscape: Worldwide Managed Print and Document Services 2013 Hardcopy Vendor Analysis’ onderzoek als leider. Toen op het gebied van Managed Print Services (MPS)2. Daarnaast plaatst Gartner Ricoh in het rapport ‘Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide” eveneens in de wereldwijde top3 van 2013. Ditmaal vanwege de geschatte, wereldwijde, rechtstreekse MPS-omzet.3 Ook in het rapport ‘The Forrester Wave™: Managed Print Services, Q2 2012’4 werd Ricoh genoemd als een leider. Forrester gaf Ricoh en diens Managed Document Services-programma de hoogst mogelijke scores voor “eigendom van technologie en oplossingen”, “printondersteuning voor ondernemingen” en “MPS-marktervaring.” En eerder dit jaar werd Ricoh een marktleider genoemd in een rapport van Quocirca5 met de titel ‘Managed Print Services (MPS) Landscape, 2013’.

Meer informatie over Ricoh’s Managed Document Services en gratis begeleiding (waaronder case studies, white papers en video's) vindt u op Ricoh Global MDS.

1 Gartner, Inc., ‘Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide’ [Magisch kwadrant voor Managed Print Services wereldwijd], Ken Weilerstein, Sharon McNee, Elizabeth Kim, 21 oktober 2013
2 ‘IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services 2013 Hardcopy Vendor Analysis’ [IDC MarketScape: wereldwijde, managed print- en documentservices 2013, hardcopy leveranciersanalyse], documentnummer 242217, juli 2013
3 Gartner Inc., ‘Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide, 2013’ [MPS wereldwijd], Elizabeth Kim, Ken Weilerstein, 21 oktober 2013
4 ‘The Forrester Wave™: Managed Print Services, Q2 2012" [The Forrester Wave™: Managed Print Services, 2e kwartaal 2012], door Craig Le Clair met Alex Cullen en Mackenzie Cahill.
5 Mei 2013, Quocirca, ‘Managed Print Services (MPS) Landscape, 2013” [Managed Print Services (MPS)-landschap 2013], Louella Fernandes, Clive Longbottom

Naar begin