Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh breidt zwart-wit digitaal production print portfolio uit met de Ricoh Pro™ 8100S

‘s-Hertogenbosch, 1 augustus 2013 --- Ricoh lanceert een reeks zwart-wit digitale productiesystemen en versterkt daarmee haar production printing productportfolio. De Ricoh Pro™ 8100S, Pro™ 8110S en Pro™ 8120S zwart-wit productiesystemen maken optimaal gebruik van Ricoh's bekroonde printtechnologieën en zijn ideaal voor centrale repro’s (CRD’s), copyshops, , grafimedia en Direct Mail bedrijven .De nieuwe productiesystemen zijn erop gericht de productiviteit en prestaties te verbeteren voor de markt voor zwart-wit drukwerk.

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer Production Printing bij Ricoh Nederland, zegt: “Terwijl de vraag naar kleurendrukwerk blijft groeien, blijft een productief en veelzijdig zwart-wit productiesysteem een essentiële troef voor een brede pallet aan bedrijfskritische toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan transactionele applicaties zoals rekeningen, facturen en financiële overzichten, transpromotionele uitingen en andere variabele data printing-toepassingen (VDP).”

Centrale reprodiensten zijn op zoek naar oplossingen om de efficiëntie te verbeteren en hogere printvolumes in eigen huis te printen. Om te voldoen aan de behoeften van hun interne klanten, zijn snelheid, kwaliteit en betaalbaarheid van cruciaal belang. Cruciaal voor grafimediabedrijven zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, evenals mogelijkheden om een korte doorlooptijd te bieden voor belangrijke opdrachten.”

De beeldkwaliteit, wat een belangrijk aspect is voor zwart-wit toepassingen zoals boeken, trainingsmateriaal, technische handleidingen en facturen, wordt ondersteund door Ricoh’s verbeterde toner. De toner is ontwikkeld met kleinere, rondere deeltjes, die zorgen voor een fijnere en betere outputkwaliteit. Ricoh’s VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) biedt een hoge resolutie van 1200 x 4800 dpi via een laser met 40 laserstralen voor een betere registratie en nauwkeurigere vlakvulling. Dit resulteert weer in scherpere tekst en fijnere lijntekeningen.

De Pro 8100S-, Pro 8110S- en Pro 8120S-modellen bieden outputsnelheden tot respectievelijk 95, 110 en 135 pagina’s per minuut en duty cycles tot drie miljoen pagina’s per maand.

Voor organisaties die belangrijke zakelijke documenten digitaliseren, bieden de Pro 8100S, Pro 8110S en Pro 8120S een One Pass Duplex Automated Document Feeder: een duplex automatische documentinvoer om in één enkele doorgang beide zijden van originelen in kleur en zwart-wit te scannen met marktleidende scansnelheden van tot 220 afbeeldingen per minuut (dubbelzijdig).

Om zwart-wit productiesystemen te ontwikkelen die flexibiliteit en een superieure kwaliteit bieden, heeft Ricoh deze nieuwe reeks uitgerust met enkele geavanceerde functies/kenmerken van de Ricoh Pro C901 Graphic Arts +.Denk hierbij bijvoorbeeld aan de functionaliteit van Ricoh’s mediabibliotheek. Gebruikers kunnen kiezen uit een ruime keuze aan papiersoorten en enveloppen, net zoals bij de Pro C901 Graphic Arts + en de Ricoh Pro C751-serie. Dit resulteert in een meer gestroomlijnde workflow en standaardisering van de gebruikte soorten papier voor zowel zwart-wit als kleuren platforms. Ricoh’s indirecte beeldoverdrachtseenheid (Indirect Image Transfer Unit), zorgt voor een betere beeldkwaliteit en vloeiende gradaties bij het printen in grijstinten. De mechanische registratie is exclusief voor de Pro 8100S, Pro 8110S en Pro 8120S doorontwikkeld om nauwkeurige registratie van begin tot eind te bieden die compenseert voor eventuele papieruitzetting en -krimp tijdens het duplexproces. Dit is belangrijk voor visitekaartjes, briefkaarten, brochures of andere dubbelzijdige documenten waar registratie van cruciaal belang is.

Voor de afwerking van de afdrukken, zoals boeken of handleidingen, hoeft de gebruiker geen stapels over te brengen naar off-line afwerkapparatuur. De Pro 8100S-serie ondersteunt immers een brede waaier aan in-line afwerkopties, waaronder oplossingen voor het maken van boekjes, voor inbinden met ringbanden en voor garenloos binden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de GBC StreamPunch en de Plockmatic-boekjesmaker, die efficiënte, effectieve en aanpasbare in-line afwerkmogelijkheden garanderen.

De Pro 8100S-serie is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de softwareoplossingen van de Ricoh TotalFlow-suite, zoals drukwerkvoorbereiding/preproductie, beheer van printopdrachten en workflowmanagement. De serie kan naadloos worden geïntegreerd met een brede waaier aan production printing-software van Ricoh-partners, waaronder NSI Output Manager, een softwareoplossing, voor het efficiënt aansturen en beheren van printopdrachten en digitale printsystemen , en PTI MarcomCentral, een softwareoplossing voor effectief beheer van marketingmiddelen voor de gehele organisatie en derde partijen.

Schriek zegt: “Ondanks de groeiende vraag naar kleurendrukwerk en het brede pallet aan producten op het gebied van production printing in kleur, is er nog steeds vraag naar zwart-wit drukwerk bij drukwerkinkopers. Ricoh blijft deze markt ondersteunen met innovatieve productontwikkelingen die helpen om de kwaliteit en productiviteit te verbeteren. Zo kunnen printomgevingen hun klanten een brede waaier aan kostenefficiënte diensten blijven bieden die hen tegelijkertijd helpen om hun eigen winstgevendheid te verbeteren.”

Meer informatie over de nieuwe Pro 8100S zwart-wit productiesystemen en de rest van Ricoh’s volledige portfolio van producten en oplossingen voor production printomgevingen is beschikbaar op www.ricoh.nl

Naar begin