Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh’s innovatieve producten en diensten trokken veel aandacht op de Hunkeler Innovatiedagen 2013

Ricoh toonde een bewezen end-to-end portfolio voor commercieel en transactioneel drukwerk op de Hunkeler Innovatiedagen, dat meer dan 5.000 bezoekers trok

‘s-Hertogenbosch, 8 maart 2013 - Ricoh, toonaangevend leverancier van producten en diensten op het gebied van IT en documentmanagement, heeft vandaag details bekendgemaakt over haar succesvolle deelname aan de Hunkeler Innovatiedagen. De beurs leverde een recordaantal leads op voor Ricoh in vergelijking met voorgaande jaren. Het bedrijf merkte een stijging in interesse voor technologie en diensten die grafimediabedrijven en centrale productieomgevingen helpen hun aanbod aan druk- en printdiensten uit te breiden en hun productiviteit te verhogen. Een van de blikvangers op de stand van Ricoh was het InfoPrint 5000GP rotatieve inkjetproductiesysteem, die voor het eerst in Europa met de Extended Media Dryer-optie werd getoond. Bezoekers waren zeer geïnteresseerd in de veelzijdigheid die dit platform biedt voor productie van boeken en rapporten van hoge kwaliteit en op een grote diversiteit aan mediasoorten.

Bezoekers konden ook de Ricoh Pro™ C901+ bekijken, het nieuwe full colour losbladproductiesysteem in het Ricoh Pro-portfolio. Het was de eerste keer dat dit systeem te zien was op een internationale beurs. De Pro C901+ trok bezoekers die meer te weten wilden komen over de mogelijkheden die dit productiesysteem biedt voor marketing-, direct mail- en verpakkingstoepassingen. Dit debuut op een internationaal podium kwam tegelijk met de bekendmaking van InfoSource van de marktaandeel jaarcijfers voor de categorie ‘colour press cut sheet’ productiesystemen in West-Europa. Sander Sondaal, Commercial Manager Production Printing bij Ricoh Nederland, zegt hierover: “Dit is een snel groeiend marktsegment en ik ben verheugd dat Ricoh het jaar 2012 heeft afgesloten met behoud van onze positie als marktleider, volgens de cijfers van InfoSource. Dit bevestigt onze ervaring in de dagelijkse praktijk dat steeds meer grafimediabedrijven en centrale productieomgevingen naar Ricoh uitreiken om ze te ondersteunen bij hun doelstellingen op het gebied van productiviteit en winstgevendheid.”

“Het was duidelijk merkbaar op de Hunkeler Innovatiedagen dat grafimediabedrijven en centrale productieomgevingen steeds verder kijken dan druk- en printwerk alleen en hun producten- en dienstenaanbod willen uitbreiden”, zegt Eric Roubos, Business Development Manager van Ricoh Nederland. “Vragen van bezoekers op de Ricoh-stand gingen vooral over nieuwe zakelijke kansen en tools die hen helpen hun klanten nieuwe diensten aan te bieden. Veel bezoekers vroegen om een demonstratie van Ricoh’s losblad- en rotatieve productiesystemen in combinatie met de softwareoplossingen. Ik denk daarbij aan de TotalFlow ProcessDirector Express, TotalFlow Cadence en TotalFlow DocEnhancer softwaresuites. Deze oplossingen bieden onze relaties inzicht, controle en managementfuncties bij de productie van documenten die een belangrijk onderdeel zijn binnen het klantcommunicatieproces. Dergelijke tools verhogen de efficiëntie in de hele workflow en zijn ideaal om de prestaties naar een hoger niveau te tillen en nieuwe kansen aan te boren.”

Bezoekers aan de Ricoh-stand hadden ook de kans om het rotatieve inkjetproductiesysteem InfoPrint 5000MP in monochrome modus aan het werk te zien. Deze demonstraties waren vooral in trek bij bezoekers van drukkerijen en transactionele printbedrijven, die boeken, afschriften, handleidingen en andere documenten monochroom produceren. De Ricoh IP5000MP biedt de mogelijkheid om later over te stappen op kleur naarmate de behoeften van het bedrijf veranderen. Zo kunnen bedrijven hun initiële investering beschermen.

Geïnteresseerden kunnen op www.printandbeyondblog.com bekijken wat er zoal te zien was op de Ricoh-stand op de Hunkeler Innovatiedagen. Meer informatie is ook beschikbaar op http://www.infoprint.com/internet/ipww.nsf/vwWebPublished/sol_our-solutions_en.

Naar begin