CO2-neutrale aanpak door Ricoh op 41e ABN AMRO World Tennis Tournament Rotterdam

Printen Twitter LinkedIn Facebook

CO2-neutrale aanpak door Ricoh op 41e ABN AMRO World Tennis Tournament Rotterdam

‘s-Hertogenbosch, 6 februari 2014 – Ricoh, specialist op het gebied van documentmanagement, IT-services en production printing, werkt komende week als Official Sponsor samen met het ABN AMRO World Tennis Tournament (10-16 februari) in Rotterdam om de documentprocessen bij dit toonaangevende tennistoernooi te verduurzamen. Het toernooi kent dit jaar, met maar liefst zeven spelers uit de top twaalf van de wereldranglijst, haar sterkste bezetting ooit.

Ricoh is Platinum Partner en Official Office Solutions Provider van de ATP World Tour, en helpt de ATP bij het beheren en verwerken van belangrijke documenten bij de dagelijkse organisatie van toernooien verspreid over de wereld. Ricoh, al tien opeenvolgende jaren een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld¹, is in 2011 begonnen met het toepassen van haar duurzaamheidsprogramma tijdens de 13 door Ricoh gesponsorde ATP World Tour-toernooien en bij het Ricoh Women’s British Open golftoernooi. De documentprocessen zijn hierdoor volledig CO2-neutraal².

Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam heeft Ricoh alle apparaten standaard geconfigureerd op energie-efficiënte instellingen, zodat het milieueffect van de medewerkers en journalisten die ze gebruiken, zo veel mogelijk beperkt blijft. Zo worden onnodige prints vermeden, en wordt standaard dubbelzijdig afgedrukt. Aan het einde van het toernooi zal alle onvermijdelijke resterende CO2-uitstoot worden gecompenseerd met zogenaamde carbon credits , gegenereerd door schone energieprojecten waarin Ricoh heeft geïnvesteerd.

Daarnaast levert Ricoh diverse unified communication systemen aan het toernooi, waardoor pers en spelers op een slimme, interactieve manier kunnen (samen)werken.

Al jarenlang is Ricoh sponsor van de ATP World Tour. Naast het optimaliseren van documentprocessen, is Ricoh ook met haar merk volop vertegenwoordigd rondom het centre court in Rotterdam. Zo dragen de Umpire Chair en Speed Metre Ricoh’s naam.

  1. Corporate Knights heeft Ricoh in 2013 voor het tiende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de ‘100 meest duurzame bedrijven ter wereld’.

  2. CO2-kredieten worden gegenereerd in het kader van door de UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) goedgekeurde schone energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Naar begin