De toekomst van inkjet: De Ricoh Pro™ VC60000

Printen Twitter LinkedIn Facebook

De toekomst van inkjet: De Ricoh Pro™ VC60000

‘s-Hertogenbosch, 24 september 2014 – Ricoh heeft vandaag de Ricoh Pro VC60000 aangekondigd, een nieuwe generatie rotatief inkjet productieplatform. Het modulaire systeem is de meest veelzijdige kleuren inkjetpers op de markt en is specifiek ontworpen voor een breed scala van applicaties en media.

20140924 Ricoh_ProVC60000

Ricoh is ervan overtuigd dat de Pro VC60000 een nieuwe benchmark zal zijn voor kwaliteit in zijn klasse dankzij zijn unieke multi-drop inkjet-technologie, waarbij een werkelijke resolutie tot 1200x1200 dpi wordt bereikt. De Pro VC60000 vult, als dubbelzijdig productiesysteem met hoge snelheden van bijna 100.000 A4-afdrukken per uur, perfect de vraag in naar hoge productiviteit. Het is de ideale investering voor middelgrote tot grote grafimedia- en direct mail-bedrijven die hun activiteiten toekomstbestendig willen maken, nieuwe klanten willen bereiken met innovatieve toepassingen en de transformatie van offset naar digitaal willen versnellen. Leveringen in Nederland zullen begin 2015 van start gaan.

Sander Sondaal, Director Production Printing, Ricoh Nederland, zegt: “Grafimediabedrijven die op zoek zijn naar de beste inkjetpers en de beste partner om hun bedrijf te laten groeien, kunnen hun zoektocht staken. Bij Ricoh hebben we onze ervaring van 25 jaar in inkjet-technologie gebundeld met onze expertise in software en diensten om ervoor te zorgen dat we nauw samenwerken met onze klanten naarmate ze verder groeien en zich aanpassen aan de veranderende behoeften in de markt.”

De Pro VC60000 maakt gebruik van door Ricoh ontwikkelde duurzame printkoppen en pigmentinkten op waterbasis met een hoge viscositeit. Deze zorgen niet alleen voor een uitstekende beeldkwaliteit, ze stellen grafimedia- en direct mail-bedrijven ook in staat om de kosten te beheersen met een betrouwbaar systeem dat een maximale uptime biedt en tegelijkertijd de milieu-impact minimaliseert. Dankzij de mogelijkheid om hoge kwaliteit output te realiseren op een breed scala aan media, waaronder ongecoate en zelfs gecoate offset-, digitale, behandelde en gerecycleerde media, blinkt het systeem uit in flexibiliteit. Dat is essentieel voor grote productiecentra. Het optionele protector coat station biedt een duurzame 'kras en schuurbestendige' laag. De snelle omsteltijden en eenvoudige productie van gepersonaliseerde oplagen garanderen klanten tijdige levering van hun op de ontvanger afgestemde communicatie-uitingen.

De Pro VC60000 Front End, de TotalFlow Print Server R600A, wordt geïntegreerd in een volledig digitale workflow of een hybride digitale en offset workflow en biedt native ondersteuning voor zowel PDF-, PDF/VT- als AFP-bestanden, inclusief ondersteuning voor JDF en geavanceerd grafisch kleurbeheer. Het productiesysteem heeft een nieuwe gebruikersinterface, die speciaal ontworpen is voor de hedendaagse uitdagingen van grafische productiecentra.

Sondaal zegt: “Wij ontwikkelen al 40 jaar met succes onze eigen digitale front-ends. Daardoor hebben we goed inzicht in wat klanten nodig hebben om hun activiteiten efficiënt te laten verlopen. Ons succes is gebaseerd op onze aanpak om schaalbare printservers te bieden die flexibel genoeg zijn voor geïntegreerde workflows in hybride omgevingen. Het nieuwste front-end bouwt voort op dat succes. Deze is volledig uitgerust om te voldoen aan de veeleisende behoeften in volledig digitale workflows en hybride digitale en offset workflows.”

De Pro VC60000 wordt verder ondersteund door Ricoh Process Director en Process Director Express. Dit zijn krachtige modulaire software-oplossingen waarmee printprofessionals de verwerking van opdrachten kunnen automatiseren in een gestroomlijnd en compleet geïntegreerd productieproces, met behoud van flexibele controle over hun processen voor drukwerkproductie en productie van direct mail.

De Pro VC60000 is een uitbreiding op de bestaande InfoPrint 5000-serie en versterkt Ricoh’s uitgebreide aanbod inkjetoplossingen verder met een inkjetpers voor de grafimedia- en transactionele markt. Voor de Pro VC60000 wordt dezelfde strategie gehanteerd als voor het succesvolle InfoPrint 5000-platform: een platform dat modulair is opgebouwd en zich laat schalen met de ontwikkelingen op de productiecentra. Net zoals de InfoPrint 5000-serie is ook de Pro VC60000 gemakkelijk te integreren met nabewerkingsapparatuur van derden. Ricoh blijft ook het InfoPrint 5000-platform ontwikkelen om in te spelen op toekomstige klantbehoeften.

Sondaal zegt: “We weten dat technologie de laatste jaren voor een enorme impact heeft gezorgd in de traditionele grafische industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in een productiesysteem met toonaangevende technologie, zoals de Ricoh Pro™ VC60000, een essentiële stap is voor productiebedrijven die hun activiteiten toekomstbestendig willen maken  en anticiperen op de veranderende behoeften van klanten. Door in toonaangevende kwaliteit te kunnen produceren op gecoate offsetpapiersoorten, kunnen ze offsetopdrachten migreren naar deze digitale inkjetpers. Veel van onze klanten zijn grafische bedrijven. Met dit productiesysteem verbeteren zij hun productiviteit, worden kosten zorgvuldig beheerd en kunnen ze nieuwe manieren creëren om hun klanten van dienst te zijn.”

Dankzij Ricoh’s betrokkenheid in de markt en inspanningen om te innoveren kunnen printprofessionals de optimale mix kiezen uit Ricoh’s snel groeiende producten- en dienstenportfolio op het gebied van production printing. De introductie van het Pro VC60000 rotatief inkjetplatform breidt Ricoh’s bestaande portfolio van inkjetpersen uit. Ook Ricoh’s aanbod van kleuren losbladproductiesystemen groeit snel met de huidige lancering van de ProTM C7100X-serie voor middelgrote en lage printvolumes en de Pro™ 8100 zwart-wit serie. Grootformaat printers maken het productportfolio compleet. Deze systemen zijn ontworpen voor grafische en signtoepassingen en voor de behoeften van architecten- en ingenieursbureaus en bouwbedrijven. Ricoh’s softwareoplossingen leveren superieure connectiviteit en prestaties voor alle workflowbehoeften van printprofessionals, of het nu gaat om hybride of volledig digitale omgevingen.

Overzicht van de unieke kenmerken van de Ricoh Pro VC60000

  • Hoge afdrukkwaliteit met Ricoh’s printkoppen, inkten- en multi-drop technologie waarbij een werkelijke resolutie van 1200 x 1200 dpi wordt bereikt met een dynamisch variabel dropformaat per pixel

  • Hoge productiviteit met hoge snelheden die het mogelijk maken om tot 40 miljoen prints per maand te produceren

  • Veelzijdig dankzij de ondersteuning voor een breed scala aan media, waaronder ongecoate, gecoate offset-, digitale, behandelde, gerecycleerde media.  De optionele protector coat station biedt een duurzame 'kras en schuurbestendige' laag.

  • TotalFlow Print Server R600A ontwikkeld door Ricoh met native ondersteuning voor een breed scala aan datastromen inclusief ondersteuning voor JDF en geavanceerd kleurbeheer

  • Toekomstveilige investering dankzij groeiplan en doorlopend upgradepad

  • Compatibel met Ricoh Process Director en Process Director Express

  • Breidt Ricoh’s hoogvolume inkjetportfolio uit en is een aanvulling op de bestaande IP5000-serie

Naar begin