De veelzijdige Ricoh Pro™ C7100X-serie productiesystemen biedt nieuwe kansen voor printprofessionals

Printen Twitter LinkedIn Facebook

De veelzijdige Ricoh Pro™ C7100X-serie productiesystemen biedt nieuwe kansen voor printprofessionals

’s-Hertogenbosch, 24 september 2014 – Ricoh kondigt vandaag de Ricoh Pro C7100X-serie digitale kleuren losbladproductiesystemen aan, die ideaal zijn voor kleine tot middelgrote grafimediabedrijven en centrale repro’s. Deze productiesystemen zijn ontworpen om printprofessionals te ondersteunen bij het verhogen van hun huidige printcapaciteit, om nieuwe markten te betreden en nieuwe digitale mogelijkheden en diensten aan te bieden aan hun klanten, die eerder niet beschikbaar waren met productiesystemen in deze klasse.

20140924 Ricoh Pro C7100X

De Pro C7100X-serie maakt het grafimediabedrijven gemakkelijker om hun klanten veelzijdige en unieke resultaten aan te bieden en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren voor hun bedrijf. De Pro C7100X-serie is zeer productief voor zijn klasse met printsnelheden tot 90 pagina’s per minuut. De productiesystemen ondersteunen media tot 360 g/m². De optimale beeldkwaliteit van tot wel 1200 x 4800 dpi wordt gerealiseerd met Ricoh’s verbeterde VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser). De serie zorgt voor een premium afwerking en ondersteunt een breed scala aan media, waaronder papiersoorten met grove oppervlaktestructuur. Hiermee zijn tal van uiteenlopende toepassingen mogelijk, zoals kleine verpakkingen, demoverpakkingen, direct mail, boeken, brochures en visitekaartjes. Een belangrijk voordeel van de Pro C7100X-serie is haar vijfde kleurstation. Hiermee kan transparante toner voor glanseffecten of witte toner worden aangebracht.

Jean Paul Schriek, Sr. Product Marketeer Production Printing, Ricoh Nederland, zegt: “Nu kleine en middelgrote grafimediabedrijven proberen om concurrerend en winstgevend te blijven en klanten een toegevoegde waarde te bieden, is het essentieel dat ze beschikken over de juiste tools om innovatieve toepassingen te produceren en nieuwe diensten aan te bieden. Door een digitaal productiesysteem van de Ricoh Pro™ C7100X-serie toe te voegen aan hun productieomgeving, kunnen ze de return-on-investment van campagnes vergroten, hun dienstenaanbod uitbreiden of nieuwe printdiensten introduceren. En dat met snelle doorlooptijden en resultaten met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. De mogelijkheid om transparante toner voor spotlak- of volvlaklakachtige glanseffecten en witte toner aan te brengen, en snel te wisselen tussen beide, is ongeëvenaard in deze prijsklasse.”

Om een uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen, stelt de uitbreiding van Ricoh’s unieke mediabibliotheek gebruikers in staat om verschillende parameters per substraat aan te passen en toe te wijzen. Naast de producteigenschappen bieden ook de door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s) een belangrijk voordeel. Getrainde gebruikers kunnen meerdere onderdelen, die belangrijk zijn voor de betrouwbaarheid en de beeldkwaliteit, zelf vervangen om de uptime te verhogen. De Pro C7100X-serie is verkrijgbaar met de EFI E-43A-controller of de snellere en krachtigere EFI E-83A-controller. De Pro C7100X-serie is in Nederland beschikbaar vanaf begin 2015.

Dankzij Ricoh’s betrokkenheid in de markt en inspanningen om te innoveren kunnen printprofessionals de optimale mix kiezen uit Ricoh’s snel groeiende producten- en dienstenportfolio op het gebied van production printing. De introductie van de Pro C7100X-serie versterkt het bestaande portfolio van kleuren losblad productiesystemen om grafimediabedrijven en centrale repro’s meer productiviteit en creativiteit te bieden. Met de lancering van het Pro VC60000 rotatief inkjetplatform heeft Ricoh zijn portfolio van rotatieve inkjetpersen uitgebreid. Grootformaat printers maken het productportfolio compleet. Deze systemen zijn ontworpen voor grafische en signtoepassingen en voor de behoeften van architecten- en ingenieursbureaus en bouwbedrijven. Ricoh’s softwareoplossingen leveren superieure connectiviteit en prestaties voor alle workflowbehoeften van printprofessionals, of het nu gaat om hybride of volledig digitale omgevingen.

Overzicht van de kenmerken van de Ricoh Pro C7100X-serie

  • Hoge productiviteit met printsnelheden tot 80 A4-pagina’s per minuut voor de C7100X en 90 A4-pagina’s per minuut voor de C7110X

  • Ondersteunt media tot 360 g/m²

  • Optimale beeldkwaliteit van tot wel 1200 x 4800 dpi met Ricoh’s verbeterde VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser)

  • Veelzijdig dankzij een vijfde kleurstation voor transparante en witte toner

  • Het maximale velformaat is SRA3

  • Simplex geprinte bannervellen tot 700 mm

  • Maximaal volume van 240.000 A4-prints per maand

  • Nauwkeurige mechanische registratie

  • Betrouwbare verwerking van het brede scala aan ondersteunde media wordt gegarandeerd door Ricoh’s nieuwe vacuüm invoertechnologie

  • Compatibel met de EFI E-43A-controller of de snellere en krachtigere EFI E-83A-controller

Naar begin