Ricoh benoemd als brancheleider in 'Innovation Management' en 'Talent Attraction & Retention' in Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh benoemd als brancheleider in 'Innovation Management' en 'Talent Attraction & Retention' in Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

20140925 Dow Jones Sustainability Indices’s-Hertogenbosch, 25 september 2014, Ricoh is voor het tweede achtereenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Ricoh is hierbij als beste in haar sector geëindigd in twee categorieën: ‘Innovation Management’ en ‘Talent Attraction & Retention’.

De DJSI, de door Dow Jones en RobecoSAM Group opgestelde duurzaamheidsindex, beoordeelt als eerste in zijn soort de duurzaamheid van bedrijven vanuit economisch, milieu- en maatschappelijk oogpunt. Het beoordelingsproces is één van de strengste ter wereld voor wat betreft het aantal gestelde vragen en de specifieke informatie die wordt gevraagd.

Dit jaar zijn voor de DJSI wereldwijd 2500 bedrijven beoordeeld, waarvan er slechts 319 zijn opgenomen in de DJSI-wereldindex. Ricoh wordt erkend als een duurzame brancheleider op het gebied van computers, randapparatuur en kantoorelektronica. In deze branche behoort Ricoh tot de vier bedrijven die zijn geselecteerd uit de 26 genomineerde bedrijven. Naast de DJSI-wereldindex is Ricoh in 2014 ook opgenomen in de DJSI-index voor de regio Azië-Pacific.

Eerder dit jaar werd Ricoh voor het tiende achtereenvolgende jaar door Corporate Knights opgenomen in de ‘Global 100’, de lijst van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld.

Meer informatie over de duurzaamheidsprogramma’s van Ricoh is beschikbaar op http://www.ricoh.com/environment/ en http://www.ricoh.com/csr/.
Vind hier meer informatie over Ricoh’s duurzame dienstenportfolio: http://www.ricoh.nl/diensten-en-oplossingen/total-green-office-solutions/

Naar begin