Eerste Ricoh Pro VC60000 rotatief inkjet productieplatform voor Scandinavische drukkerij

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Eerste Ricoh Pro VC60000 rotatief inkjet productieplatform voor Scandinavische drukkerij

Ricoh Europe, Londen, 24 september 2014 – Hansaprint, een innovatieve en toonaangevende Scandinavische drukkerij die deel uitmaakt van de TS Group, heeft als eerste bedrijf ter wereld de nieuwe Ricoh Pro VC60000 besteld. Dit is een nieuwe generatie rotatief inkjet productieplatform dat ontwikkeld is voor een diversiteit aan grafische applicaties, zoals direct mail, boeken en marketingmaterialen. De door Hansaprint bestelde configuratie omvat een undercoat unit om te produceren op een breed scala aan media, waaronder gecoate offsetmedia, een protector coat unit om een duurzame “kras- en schuurbestendige laag” aan te brengen op gecoat papier, en een hot air knife dryer die op een energiezuinige manier voor snelle inktdroogtijden zorgt.

Peter Williams, Executive Vice-President en Head of Production Printing Business Group, Ricoh Europe, zegt: “We zijn zeer betrokken bij de toekomst van grafimediabedrijven en dit inkjet productieplatform zal een nieuwe standaard gaan zetten. Het zal een bijdrage leveren aan onze groeiambitie en de verdere transitie in de markt. We zijn erg verheugd de krachten te kunnen bundelen met een aansprekend bedrijf als Hansaprint, dat de toekomst van print veiligstelt met zijn visie op crossmediatoepassingen, direct mail en boekproductie.”

Jukka Saariluoma, Business Unit Director, Hansaprint, zegt: “Onze klanten vragen ons om meer flexibiliteit, hogere afdrukkwaliteit en kortere doorlooptijden. Ricoh’s nieuwe innovatie stelt ons in staat om aan die eisen te voldoen. De Pro VC60000 zal het platform met de beste kwaliteit op de markt zijn, met zeer veelzijdige mogelijkheden en industriële productie van wereldklasse. Met de combinatie van dit systeem en onze uitgebreide expertise en ervaring kunnen wij onze klanten helpen om effectiever te communiceren en hun bedrijfsresultaten te verbeteren.”

De Ricoh Pro VC60000 is een modulair systeem en is ontworpen om het meest veelzijdige kleuren inkjetproductiesysteem op de markt te zijn. Het wordt aangestuurd door Ricoh’s eigen digitale front-end, de TotalFlow Print Server R600A, die ontworpen is voor veeleisende grafimediaomgevingen en -toepassingen. Ricoh is ervan overtuigd dat de Pro VC60000 een nieuwe benchmark is voor kwaliteit in zijn klasse dankzij de unieke multi-drop inkjet-technologie. Daarbij wordt een werkelijke resolutie tot 1200x1200 dpi bereikt met een dynamisch variabel dropformaat per pixel. Het ondersteunt ongecoate en gecoate offsetpapiersoorten alsook digitale en behandelde en gerecyclede papiersoorten. De Ricoh Pro VC60000 speelt in op de vraag van grafimediabedrijven naar een productiesysteem dat hoge snelheden biedt tot ongeveer 100.000 A4 vellen per uur.

Naar begin