Ricoh breidt portfolio uit met Avanti Slingshot

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh breidt portfolio uit met Avanti Slingshot

Londen, 4 november 2014 – Ricoh Europe maakt bekend dat het haar Production Printing portfolio van oplossingen versterkt met Avanti Slingshot, een Print MIS (Management Information Systeem) van haar partner Avanti. Europese printprofessionals kunnen hiermee voordeel halen uit de verbeterde operationele planning, transparantie en rapportagemogelijkheden.

“Grafimediabedrijven worden geconfronteerd met diverse uitdagingen”, legt Benoit Chatelard, General Manager Solutions bij  Ricoh Europe, uit. “Hun succes staat of valt met het genereren van omzet, kosteninzicht, een visie op de toekomst en aandacht voor continue verbetering. Met haar producten en diensten stelt Ricoh grafimediabedrijven in staat succes te boeken door hun productiviteit, efficiëntie en prestaties te verbeteren.”

Om meer bedrijven te helpen dit te realiseren, biedt Avanti Slingshot tools en oplossingen die de hele workflow efficiënter maken, van calculatie en jobticketaanmaak tot inkoop, voorraadbeheer, planning, expeditie en facturering. Het biedt printprofessionals een realtime weergave van alle opdrachtkosten, de status van opdrachten en informatie voor facturering. Zo kunnen ze hun klantenservice en winstmarges verbeteren.

Avanti Slingshot integreert Business Intelligence (CRM, dashboards, rapportage), productieplanning (calculatie, inkoop, verkooporders, voorraadbeheer, planning), fulfilment, expeditie en facturering in één betaalbaar systeem dat uitblinkt in gebruiks- en implementatiegemak. Het systeem is zo ontworpen dat het eenvoudig te integreren is met software en apparatuur van derden. Het biedt krachtige API’s (Application Programming Interface) om optimaal gebruik te maken van courante protocollen zoals JDF/JMF en XML. Hiermee integreert het de ‘automatiseringseilandjes’ in bedrijven waar door de jaren heen veel oplossingen toegevoegd zijn maar die niet met elkaar communiceerden. Het resultaat van de integratie is één gestroomlijnde en geïntegreerde administratieve en productieworkflow. Dankzij de browserinterface is het systeem altijd en overal toegankelijk. Het biedt printprofessionals flexibiliteit en beveiliging die afgestemd is op hun specifieke productiebehoeften. Ze kunnen het systeem gebruiken als cloudoplossing of zelf hosten.

“Dit nieuwe platform houdt rekening met de complexiteit en unieke workflows van de diverse activiteiten van huidige grafimediabedrijven. Te denken valt aan offset, digitaal drukken, grootformaat, marketingdiensten, mailing en fulfilment”, legt Chatelard uit. “Het systeem koppelt administratieve en productieprocessen aan elkaar, integreert web-to-print platforms, zorgt voor consistente calculatie, beheert materiaalbehoeften en externe inkoop, biedt de klantenserviceafdeling direct toegang tot de benodigde informatie en centraliseert alle informatie voor de verkoopafdeling.”

Belangrijke voordelen van het systeem zijn de mogelijkheid om meer werk te verzetten zonder extra personeel in dienst te nemen, snellere betaling dankzij gestroomlijnde facturering, hogere klanttevredenheid dankzij snellere doorlooptijden en automatisering van repetitieve administratieve taken waardoor er meer tijd ontstaat om te focussen op de klant. Avanti Slingshot helpt grafimediabedrijven ook het hoofd te bieden aan de toenemende mate van kleine oplagen. Dankzij het systeem beschikken ze over de realtime informatie die nodig is om beslissingen te nemen en de workflow te beheren.

Chatelard voegt eraan toe: “Printprofessionals die Avanti Slingshot implementeren, constateren dat ze met minder méér kunnen doen en kosten kunnen verlagen. Zo kunnen ze aanzienlijk meer marge maken. Naarmate grafimediabedrijven meer opdrachten migreren van offset naar digitaal om in te spelen op de vraag van klanten naar personalisatie, kleinere oplagen of snellere doorlooptijden, is het implementeren van een Print MIS-oplossing een noodzaak om te kunnen profiteren van de kansen in de huidige marktomgeving. Hiermee kunnen ze hun workflows beter aansturen en de voordelen van rotatieve of losblad digitale productiesystemen optimaal benutten. Opdrachten kunnen worden verzonden naar de apparatuur die het meest geschikt is voor de opdracht. Ze kunnen Avanti Slingshot zelfs direct koppelen aan de systemen van transport- of koeriersbedrijven, zodat het trackingnummer automatisch wordt opgenomen in de orderinformatie.”

Chatelard besluit: “Deze samenwerking met Avanti is slechts een van de manieren waarop we onze expertise verder uitbreiden, en klanten niet alleen helpen met hun productie, maar ook met hun bedrijfsvoering.”

Avanti Slingshot wordt uitgerold in 2015, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk. De verdere uitrol verloopt gefaseerd omdat het systeem wordt gelokaliseerd en aangepast aan diverse systemen, omgevingen en workflows. Het systeem wordt geleverd met Avanti’s Quick Start Database, een bibliotheek met calculatiestandaarden en migratie-/importtools die de implementatie drastisch zullen versnellen en vereenvoudigen.

Naar begin