Ricoh kondigt TotalFlow BatchBuilder aan, de oplossing voor slimme productie

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh kondigt TotalFlow BatchBuilder aan, de oplossing voor slimme productie

’s-Hertogenbosch, 17 september 2014 – Ricoh kondigt vandaag TotalFlow BatchBuilder aan. Deze eenvoudig te implementeren en hardware-onafhankelijke tool voor productiebeheer is ontworpen om een groep printopdrachten als één batchopdracht te kunnen uitvoeren en zo kostbare tijd te besparen, capaciteit vrij te maken en tegelijkertijd de productiviteit te verbeteren en responstijden te versnellen. De oplossing kan aan elke printomgeving worden gekoppeld om de aanmaak van verschillende groepen opdrachten en planning van kleine oplagen digitaal werk van meerdere bronnen te automatiseren en centraal te controleren op een eenvoudige wijze.

20140917 Totalflow Batchbuilder

TotalFlow BatchBuilder optimaliseert de productie van digitaal werk door opdrachten te groeperen op basis van door de klant gedefinieerde parameters. Het organiseert binnenkomende orders die worden aangeleverd via verschillende bronnen, waaronder web-to-print, MIS-systeem (Management Information System) of handmatige invoer. Zo maakt het efficiënte productie op rotatieve- of losbladproductiesystemen mogelijk op basis van diverse opdrachtcriteria. Deze oplossing helpt met automatische planning en rolbeheer voor rotatieve inkjet en fungeert als productiebeheerwachtrij voor een web-to-print systeem. Het is ontworpen voor commerciële drukkers, uitgevers, gecentraliseerde reprografische afdelingen, direct mailers en servicebureaus, zelfs als ze slechts twee losblad productiesystemen hebben of slechts één rotatief productiesysteem. Daarnaast is het ook ontworpen voor al wie een machinepark met losblad en rotatieve productiesystemen heeft, zelfs als er apparatuur van verschillende leveranciers wordt gebruikt.

Jean Paul Schriek, Product Marketeer bij Ricoh Nederland, legt uit: “Efficiënte productie is van essentieel belang om winstgevend te blijven, maar het is niet altijd makkelijk om te bepalen hoe je de productie kunt stroomlijnen. In alle markten zijn drukkers op zoek naar nieuwe manieren om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die gepaard gaan met de hoge volumes eenmalige opdrachten en kleine oplagen. Die hebben geleid tot stijgende loonkosten, lagere efficiëntie en doorvoer en moeilijkheden om opdrachten bij te houden en te beheren. Met deze door Ricoh ontwikkelde oplossing kan werk in een batch worden gegroepeerd op basis van een aantal definieerbare parameters, van voorkeurapparatuur, formaat en substraat tot vereiste afwerking, eindbestemming of klant.”

TotalFlow BatchBuilder is gemakkelijk automatisch of semiautomatisch te integreren met bestaande oplossingen om opdrachten te filteren, plannen, bekijken en groeperen op basis van vooraf ingestelde variabelen. Prepress- of productiemedewerkers kunnen snel en gemakkelijk BatchBuilder beslissingen beoordelen en zo nodig aanpassen. Ook kunnen ze een workflow opzetten die opdrachten rechtstreeks routeert naar de wachtrij van het productiesysteem dat opgegeven is voor het desbetreffende soort opdrachten.

Schriek legt uit: “Er zijn veel manieren waarop commerciële drukkers deze innovatieve oplossing kunnen gebruiken. Zo kunnen ze losblad werk sorteren en routeren naar een losblad productiesysteem, terwijl werk dat meer geschikt is voor rotatieve productiesystemen, naar die systemen kan worden gerouteerd. Ook kunnen ze bijvoorbeeld al het werk dat garenloos moet worden gebonden, tegelijkertijd uitvoeren. Een andere manier waarop het werk kan worden gegroepeerd, is op basis van eindbestemming. Zo kunnen de vertrektijd voor de verzending en de meest efficiënte route worden gepland.”

TotalFlow BatchBuilder biedt een geautomatiseerd planningsproces en ook optimalisatie van het papierverbruik. Bovendien kan het worden gebruikt om werk op meerdere locaties te beheren als het bedrijf over diverse vestigingen beschikt.
“Als flexibele, hardwareonafhankelijke oplossing kan TotalFlow BatchBuilder stand-alone worden gekocht, of gebundeld met productiesystemen of andere software”, zegt Schriek. “Het is ideaal voor commerciële of digitale drukkers, niet alleen voor wie slechts 40 tot 80 opdrachten per dag heeft maar ook voor wie tot wel 1.000 opdrachten heeft tijdens drukke perioden. Het is ook uitermate geschikt voor uitgevers en business-to-consumer en business-to-business web-to-print omgevingen. Grootformaat printbedrijven die verschillende soorten werk produceren op uiteenlopende substraten, zullen het ook handig vinden. Het werk kan immers worden gegroepeerd op basis van het substraat.”

TotalFlow BatchBuilder wordt in de loop van het vierde kwartaal van 2014 uitgerold in Nederland.

Naar begin