Zalsman kiest voor nieuw Ricoh Pro™ VC60000 kleuren inkjet productiesysteem

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Zalsman kiest voor nieuw Ricoh Pro™ VC60000 kleuren inkjet productiesysteem

Ricoh Nederland, ‘s-Hertogenbosch, 4 november 2014 –Zalsman, een toonaangevend grafimediabedrijf met een nationaal en internationaal klantenbestand, heeft gekozen om te innoveren met het nieuwe Ricoh Pro VC60000 inkjet productiesysteem. Dankzij de installatie van dit rotatieve inkjetplatform beschikt Zalsman nu over een hybride omgeving met complementaire offset- en digitale mogelijkheden waarmee het bedrijf nog beter kan voldoen aan de behoeften van bestaande en nieuwe klanten.

De geïnstalleerde configuratie omvat een undercoat unit om op een breed scala aan media te produceren, waaronder offset papiersoorten, en een protector coat unit om een duurzame ‘kras- en schuurbestendige laag’ aan te brengen op bijvoorbeeld bedrijfskritische documenten. De TotalFlow Print Server R600A is de nieuwe digitale front-end van Ricoh die native ondersteuning biedt voor zowel PDF-, PDF/VT- als AFP/IPDS-bestanden, inclusief ondersteuning voor JDF en geavanceerd grafisch kleurbeheer.  De nieuwe gebruikersinterface, die speciaal ontworpen is voor de hedendaagse uitdagingen van grafimediabedrijven, biedt veel functionaliteiten.

Hugo Verlind, directeur en mede-eigenaar van Zalsman, zegt: “Toen we nog niet over de Ricoh Pro VC60000 beschikten, boden we onze klanten al brede oplossingen van creatie van campagnes tot fulfilment en logistiek. Onze klanten wensen daarnaast een niet te onderscheiden drukkwaliteit op onze offset- en digitale productiesystemen, en flexibiliteit qua doorlooptijden en volumes. Dit alles zonder verhoging van de productiekosten. Na uitgebreid marktonderzoek constateerden we dat we met Ricoh’s oplossing en aanpak het beste in staat zouden zijn om in te spelen op de behoeften van klanten. Dankzij de combinatie van de Pro VC60000, Ricoh Process Director-software en onze bestaande grafische workflow, bieden we nu een compleet dienstenpakket aan. We helpen klanten effectiever te communiceren met hun klanten en daarmee hun bedrijfsresultaten te verbeteren, terwijl wij concurrerend blijven. De nieuwe Ricoh Pro VC60000 zorgt voor een verdere optimalisatie van ons productieproces, waardoor we nu beter voldoen aan de gestelde eisen.”

Herman Verlind, directeur en mede-eigenaar van Zalsman, voegt toe: “Productie-inkjet heeft lang op zich laten wachten, maar is nu realiteit op onze werkvloer.  Dankzij de innovatieve kracht van Ricoh beschikken we nu over de revolutionaire technologie in de Pro VC60000 voor inktjetproductie zonder een compromis te sluiten op het gebied van kwaliteit, media of productiviteit.  Samen met onze klanten kunnen we nu de volgende stappen zetten naar relevantere en effectievere communicatie.”  

Sander Sondaal, Director Production Printing bij Ricoh Nederland, zegt: “We zijn erg trots dat Zalsman heeft gekozen voor onze oplossingen en technologie om hun activiteiten verder te laten groeien. Zalsman zocht een oplossing om in te spelen op de vraag van klanten naar relevantere communicatiecampagnes van offsetkwaliteit, maar met digitale flexibiliteit. Gecombineerd met oplossingen van Ricoh en haar partners stelt de Ricoh Pro VC60000 Zalsman in staat om best-in-class kwaliteit te leveren met een geautomatiseerd productieproces, in plaats van met een arbeidsintensief drukprocedé. Zalsman heeft meer dan 150 jaar ervaring in drukwerk en kleurbeheer. Door de meest geavanceerde oplossingen op te nemen in haar machinepark, kunnen zij hun klanten nu een compleet scala aan producten en diensten bieden, variërend van traditionele grafische producten tot volledig gepersonaliseerde direct mail campagnes.”

De Ricoh Pro VC60000 is een modulair inkjet productieplatform dat ontworpen is om het meest veelzijdige rotatieve kleuren inkjet productiesysteem op de markt te zijn.  Ricoh is ervan overtuigd dat het platform een nieuwe benchmark in zijn klasse is op het gebied van kwaliteit dankzij de unieke multi-drop inkjet-technologie. Daarbij wordt een werkelijke resolutie tot 1200x1200 dpi bereikt met een dynamisch variabel druppelformaat per pixel, wat de waargenomen drukkwaliteit aanzienlijk verhoogt. Het platform ondersteunt ongecoate en gecoate offsetpapiersoorten alsook digitale, behandelde en gerecyclede papiersoorten.  De configuratie bij Zalsman omvat een complete Tecnau-lijn voor invoer en nabewerking, bestaande uit een afwikelaar, high-speed snijmachine en stapelaar. De uitvoer van de Ricoh Pro VC60000 wordt in-line gesneden en gestapeld en is klaar voor verzending.

De Ricoh Pro VC60000 produceert best-in-class output zonder dat de door grafimediabedrijven gewenste kwaliteit en productiviteit in het gedrang komen. Dit platform biedt hoge snelheden van bijna 100.000 A4-vellen per uur.  Het is de ideale investering voor middelgrote tot grote grafimedia- en direct mail-bedrijven die hun activiteiten toekomstbestendig willen maken en nieuwe klanten willen bereiken met innovatieve producten en diensten.

Naar begin