90.000 bij aardbeving Japan verloren foto’s teruggegeven aan eigenaren

Printen Twitter LinkedIn Facebook

90.000 bij aardbeving Japan verloren foto’s teruggegeven aan eigenaren

                                           De technologie achter het project

Tokio, 17 maart 2015 — Ricoh maakte recentelijk bekend dat zij in het kader van het project “Save the Memory” 90.000 persoonlijke foto’s succesvol heeft weten te retourneren aan hun eigenaren. Na de aardbeving en de daaropvolgende tsunami waardoor in 2011 het oosten van Japan verwoest werd, werd dit project in het leven geroepen. Het doel van het project is om verloren en beschadigde foto’s terug te vinden, te herstellen en terug te geven aan de slachtoffers van de natuurramp.

digitize thumb photo search photo_return 

Foto’s digitaliseren 

Zoeken naar foto’s 

Foto’s teruggeven aan eigenaars        

Het project bestaat uit het, met hulp van lokale overheden en talloze vrijwilligers, zoeken naar persoonlijke, dierbare foto’s in het rampgebied om ze vervolgens schoon te maken, te digitaliseren  en vervolgens op te slaan in de cloud. Gedupeerden kunnen op deze manier in enkele fotocentra op verschillende locaties eenvoudig zoeken naar hun dierbare, verloren foto’s. In totaal zijn er inmiddels meer dan 400.000 foto’s gedigitaliseerd. In de vier jaar na de aardbeving en tsunami hebben fotocentra op vijf locaties gezamenlijk bijna 90.000 foto’s terug kunnen geven aan hun eigenaren.

De drijvende kracht achter het terugvinden van de foto’s is de vastberadenheid van de mensen die zijn getroffen door de natuurramp en hun dierbare foto’s terug willen vinden. Ricoh zette  vrijwilligers, technologie, diverse faciliteiten en haar expertise in om een bijdrage te leveren aan dit mooie project .

  • Gebieden 
Rikuzentakata (Iwate prefectuur), Minamisanriku, Onagawa* en Watari (Miyagi prefectuur), Minamisoma (Fukushima prefectuur)
*Fotocentrum alleen in Onagawa, operationeel tot 11 maart 2015
  • Gedigitaliseerde foto’s
418.721
  • Herstelde foto’s
90.128 (per 9 maart 2015)
Totaal aantal herstelde foto’s van alle vijf de fotocentra: 21.5%
(Hoogste aantal herstelde foto’s bij één centrum: 58.8%)
  • Vrijwilligers
518 medewerkers van 17 Ricoh Group vestigingen
Medewerkers verrichten in hun eigen tijd de nodige werkzaamheden, zoals het schoonmaken en digitaliseren van foto’s. Er wordt gebruik gemaakt van de specialismen van iedere vestiging en de beschikbare faciliteiten.

Ricoh blijft de getroffen gebieden nu en in de toekomst ook met andere activiteiten ondersteunen om te helpen en bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame gemeenschap en de wederopbouw van de industrie in het getroffen gebied.

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio, het bedrijf is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2013 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD), gebaseerd op de IFRS accounting norm.

Het grootse deel van de omzet van het bedrijf komt uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast hoogwaardige digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Corporate PR & Reputations Manager
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl

Volg ons!
Twitter: @RicohNL
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: ricohblog.nl

Naar begin