Ricoh ondersteunt gemeente Amsterdam bij initiatief BurgerPC

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh ondersteunt gemeente Amsterdam bij initiatief BurgerPC

Online diensten van de stad laagdrempelig voor iedereen toegankelijk

’s-Hertogenbosch, 15 juli 2015 – Technologiebedrijf Ricoh ondersteunt de gemeente Amsterdam bij het initiatief BurgerPC. Op dertien verschillende locaties in de hoofdstad worden in totaal meer dan 200 pc’s geplaatst. Inwoners van de stad kunnen de pc’s gebruiken om te internetten, te (leren) solliciteren en documenten te printen. Daarnaast kunnen ze op deze locaties eenvoudig gebruik maken van de online diensten van de gemeente. De pc’s worden geplaatst bij zeven stadsloketten, waar dienstverlening aan de burger wordt verleend, en bij vijf trainingslocaties van de stadsonderdelen Werk en Inkomen. Op deze trainingslocaties worden aanvullende trainingen en groepstrainingen verzorgd.

Ricoh levert de hardware en de software aan de gemeente. Daarnaast is Ricoh verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer binnen het project BurgerPC; een en ander wordt dan ook als een integrale dienst geleverd aan de gemeente Amsterdam.

Herman Keijsers, Director IT & Outsourcing Services bij Ricoh Nederland: “Amsterdam is de eerste stad in Nederland die haar burgers op een dergelijke laagdrempelige manier toegang biedt tot internet en gemeentelijke online diensten. We zijn er trots op dat we de stad bij dit initiatief mogen ondersteunen en verwachten dat andere gemeentes hieraan een voorbeeld zullen nemen. Voor ons is dit een prachtig project en voorbeeld van het ontzorgen van onze klanten op het vlak van IT diensten. ”

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor kantooromgevingen zoals printing, documentmanagement, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet is afkomstig uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast award-winning digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Manager Corporate Communications
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: WerkTrends.nl

Naar begin