Dubbele EDP-erkenning voor productiesystemen van Ricoh

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Dubbele EDP-erkenning voor productiesystemen van Ricoh

’s-Hertogenbosch, 26 mei 2015 – De European Digital Press Association (EDP) erkent Ricoh’s vooruitstrevende research & development en verbindt hieraan een dubbele erkenning. Twee van de nieuwste producten, de Ricoh Pro™ VC60000 en de Ricoh Pro™ C7100X, hebben bij de officiële EDP-awards de eerste prijs gewonnen in respectievelijk de categorieën Best Production Printer Web-fed en Best Production Cut-sheet Printer Light Production.


Sander Sondaal, directeur Production Printing van Ricoh Nederland: “In de maanden na de introductie van de Ricoh Pro VC60000 hebben we een goed beeld gekregen van hoe de markt de mogelijkheden van dit rotatieve inkjetproductiesysteem omarmt. Dit heeft te maken met de uitstekende kwaliteit, flexibiliteit en productiviteit van de inkjettechnologie. Het is duidelijk dat de jury ook vindt dat de kansen in de markt met dit productiesysteem groot zijn. We zijn dan ook trots dat de Ricoh Pro VC60000 de winnaar is van deze prestigieuze award.”

Het modulaire Ricoh Pro VC60000 rotatieve kleuren inkjetproductiesysteem maakt gebruik van Ricoh’s nieuwste drop-on-demand printkoppen en inkt met hoge dichtheid. Deze roestvrij stalen printkoppen gaan lang mee en kunnen een resolutie aan tot 1200 x 1200 dpi. Met de optionele undercoatmodule kunnen grafimediabedrijven een diversiteit aan offset papiersoorten verwerken en een afdrukkwaliteit leveren die je zou verwachten van offsetpersen. Een optionele inline beschermcoatingsmodule zorgt voor een kras- en slijtagebestendige laag.

De Pro VC60000 is ontworpen om uit te blinken in direct mail, commercieel drukwerk en het produceren van boeken en bereikt een snelheid tot 120 meter per minuut. Het productieplatform is gebaseerd op een standaard open architectuur en maakt gebruik van het nieuwe geavanceerde Digital Front End van Ricoh, die ondersteuning biedt voor PDF, PDF/VT en AFP in combinatie met JDF/JMF. Deze prestatiegerichte Digital Front End is geoptimaliseerd voor complexe datagestuurde grafische applicaties, heeft een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en geavanceerde kleurbeheeropties.

De Ricoh Pro C7100X-serie losblad kleurenproductiesystemen print met een snelheid tot 90 pagina’s per minuut en ondersteunt media tot 360 g/m2. Met Ricoh’s verbeterde Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL)-technologie wordt een optimale beeldkwaliteit behaald tot 1200 x 4800 dpi. Het productiesysteem wordt geleverd met de EFI Fiery E-43A controller of de snellere en krachtigere Fiery E-83A controller. De Operator Replaceable Units (ORU’s) zorgen dat getrainde operators zelf onderdelen kunnen vervangen die belangrijk zijn voor de productiviteit en beeldkwaliteit. Hierdoor blijven de uptime en prestaties op optimaal niveau.

Sondaal voegt toe: “We zijn erg tevreden met de impact die de Pro C7100X tot nu toe op de markt heeft. De Pro C7100X-serie is ideaal voor kleine tot middelgrote grafimediabedrijven en centrale repro's. Het productiesysteem is beschikbaar met een vijfde kleurstation die wordt voorzien van transparante of witte toner. De transparante toner kan worden gebruikt om een spotvernis of volledige glanslaag aan te brengen en de witte toner maakt printen op donkere en transparante substraten mogelijk. Hierdoor biedt dit award-winnende digitale productiesysteem nog meer toepassingsmogelijkheden. Deze nieuwe serie veelzijdige productieprinters zorgt ervoor dat grafische bedrijven hun klanten kunnen voorzien van hoge kwaliteit afdrukken voor diverse toepassingen in kleinere oplagen.


Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor kantooromgevingen zoals printing, documentmanagement, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet is afkomstig uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast award-winning digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Manager Corporate Communications
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: WerkTrends.nl

Naar begin