LUMC breidt samenwerking met Ricoh verder uit

Printen Twitter LinkedIn Facebook

LUMC breidt samenwerking met Ricoh verder uit

Vijfjarig contract voor vervanging en optimalisatie gehele printerpark

’s-Hertogenbosch, 12 november 2015 – Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verlengt voor vijf jaar de samenwerking met Ricoh Nederland. De samenwerking omvat de inrichting, levering en het onderhoud van alle printoplossingen binnen het LUMC. Na de implementatie is het printerpark van het medisch centrum vervangen en volledig geoptimaliseerd.

Het LUMC maakt al ruim zeven jaar gebruik van de oplossingen van Ricoh. Het bedrijf won onlangs de aanbestedingsprocedure voor vervanging van het gehele printerpark. Waren voorheen ook nog kleine printers van andere merken binnen het LUMC in gebruik, met het nieuwe contract levert Ricoh voortaan bijna alle printapparatuur.

Door alles bij één leverancier onder te brengen wil het LUMC niet alleen het gebruikersgemak optimaliseren en processen beter op elkaar afstemmen, maar ook kosten besparen.

Ricoh biedt een geïntegreerde Managed Print Service oplossing, follow me printing en slimmer scannen. Ricoh biedt daarnaast Application Management, wat LUMC continu pro-actief beheer op de centrale software oplevert. Met on-site support door meerdere Ricoh engineers, wordt de dienstverlening daarnaast 24/7 ondersteund. De oplossing van Ricoh koppelt de scanprocessen tevens met het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS-EPD) van Chipsoft. Hiermee zijn patiëntgegevens meteen digitaal geïntegreerd beschikbaar.

De zorgsector verandert, waardoor de behoefte aan optimalisatie en digitalisering van processen toeneemt om uiteindelijk de individuele aandacht voor de patiënt te vergroten en de kwaliteit van zorg te verhogen. Ricoh is trots op de samenwerking met het LUMC, dat als universitair ziekenhuis een voorbeeld- én voortrekkersrol vervult. Ricoh is bovendien betrokken bij de ontwikkeling van innovatieprojecten binnen het LUMC. Zo is een deel van de gerealiseerde besparing in afdrukkosten omgezet naar een innovatiebudget. Dit budget zal worden toegepast om toekomstige procesoptimalisering in afdrukprocessen te bekostigen, bijvoorbeeld het toepassen van nieuwe scanpaden.

Remco Jansen, IT-manager Gebruiksondersteuning LUMC: “Ricoh levert met haar totaalconcept en state-of-the-art afdrukpark een goede bijdrage aan onze bedrijfsdoelstellingen op IT-gebied, zoals hogere gebruikerstevredenheid en aan onze doelstellingen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Pieter Rahusen, Senior Marketing & Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: “Uit ervaring weten we dat een universitair centrum als het LUMC zich terdege bewust is van het belang van de nieuwste technologie en infrastructuur. Technologie is de belangrijkste drijfveer voor interne veranderingen die moeten leiden tot kwaliteitsverhoging, klanttevredenheid en meer efficiëntie in de zorg. We zijn trots om te mogen samenwerken met het LUMC op het gebied van print en infrastructuur.”

Naar begin

|Over Ricoh|

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio, het bedrijf is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2013 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD), gebaseerd op de IFRS accounting norm.

Het grootse deel van de omzet van het bedrijf komt uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast hoogwaardige digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Naar begin

| Over LUMC |

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie. Met een unieke researchpraktijk van fundamenteel bètamedisch tot toegepast klinisch onderzoek, speelt het LUMC mee in de wereldtop. Zo kan het LUMC ook patiëntenzorg en onderwijs aanbieden naar de laatste internationale inzichten en standaarden. En bijdragen aan de verbetering van de geneeskunst en gezondheidszorg in eigen huis en daarbuiten. Zo fungeert het LUMC ook als een kenniscentrum voor maatschappelijke vraagstukken rond volksgezondheid, in de regionale regiefunctie en als centrum voor na- en bijscholing voor medische professionals. De driehoek met Universiteit Leiden en het Bio Sciencepark creëert unieke mogelijkheden voor medische innovatie in en rond Leiden.

Voor meer informatie: 

Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!

Twitter: @RicohNL 

LinkedIn: ricoh-netherlands

Facebook: ricohnederland

YouTube: ricohnl

Blog: WerkTrends.nl 

Voor meer informatie over het LUMC neemt u contact op met een van de woordvoerders via 071-526 80 05.

Naar begin