Ricoh op Hunkeler Innovationdays: een nieuw tijdperk voor production printing

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh op Hunkeler Innovationdays: een nieuw tijdperk voor production printing

‘s-Hertogenbosch, 2 februari 2015 – Ricoh Europe Plc komt met het  thema ‘A New Dawn’ naar Hunkeler Innovationdays, dat van 23 tot met 26 februari plaatsvindt in Luzern, Zwitserland. Het Ricoh Pro™ VC60000 rotatief inkjet productieplatform beleeft er zijn publieke werelddebuut als ‘game changer’ op het gebied van (inkjet) productiesystemen.

20150202 Hunkeler Innovationdays
Ricoh Pro VC60000 rotatief inkjet productiesysteem

Ricoh presenteert innovaties voor een nieuw tijdperk van inkjetproductie op hoge snelheid. Het zeer modulaire en schaalbare Ricoh Pro™ VC60000 inkjet productiesysteem is er te zien in zijn duplex configuratie, inclusief undercoat unit en protector coat unit. Bezoekers ontdekken hoe dit productiesysteem met een resolutie van 1200 x 1200 dpi direct mail, boeken en marketingmaterialen van hoge kwaliteit produceert op standaard gecoate offsetmedia.

“De markt heeft uitzonderlijk positief gereageerd op de introductie van de Ricoh Pro VC60000, waarvan de eerste installatie wereldwijd heeft plaatsgevonden bij Zalsman in Nederland. We zijn dan ook verheugd het grote aantal printprofessionals op deze toonaangevende vakbeurs de kans te kunnen bieden het productiesysteem in actie te zien”, zegt Sander Sondaal, Directeur Production Printing, Ricoh Nederland. “Dit platform is een geweldige aanwinst voor ons portfolio. Het biedt baanbrekende innovaties die grafimediabedrijven helpen om groeikansen in de markt te grijpen en te profiteren van een efficiënt productieproces.”

Bezoekers aan de beurs kunnen de mogelijkheden van de Pro VC60000 beoordelen aan de hand van toepassingen zoals:

  • Het op offsetmedia digitaal gedrukte boek ‘The Cult of Porsche: In the Beginning’. Dit boek laat zien dat de Pro VC60000 een uitstraling en kwaliteit levert die tot nu toe alleen werd geassocieerd met offsetdrukken. Voor Hunkeler Innovationdays wordt het boek voor het eerst geproduceerd via inkjet.

  • De Bianchi-catalogus. Deze toont hoe moeilijke huisstijlkleuren en beelden van hoge kwaliteit nauwkeurig worden gereproduceerd op de Pro VC60000. Opdrachten die tot voor kort voorbehouden waren aan offset, kunnen nu eenvoudig worden gemigreerd naar inkjet.

Ricoh vestigt ook de aandacht op de onlangs aangekondigde Ricoh Pro™ C9100-serie digitale kleurenproductiesystemen. Met printsnelheden tot 130 pagina’s per minuut is dit de snelste printer in zijn klasse. Het productiesysteem kan op maximale nominale snelheid printen op substraten met grove oppervlaktestructuur en media tot 400 g/m². Met zijn nieuwe toner biedt het bovendien een breder kleurbereik. Andere voordelen zijn de mogelijkheid om banners tot een lengte van 700 mm dubbelzijdig te bedrukken, het brede scala aan nabewerkingsopties en de mogelijkheid om opties van derden te integreren.
Een efficiënte workflow en optimaal gebruik van data zijn vandaag de dag van cruciaal belang voor het succes van grafimediabedrijven. Om te demonstreren hoe Ricoh klanten helpt om hun productiviteit en prestaties van a tot z te optimaliseren, heeft Ricoh drie speciale software-eilanden op haar stand. Bezoekers kunnen er demonstraties bekijken van:

  • TotalFlow BatchBuilder, dat op Hunkeler Innovationdays zijn publieke Europese debuut maakt. Dit is eenvoudig te implementeren en hardware-onafhankelijke software om een groep printopdrachten op de meest efficiënte manier als één batchopdracht te kunnen uitvoeren;

  • TotalFlow Ricoh Process Director: een configureerbaar systeem voor output management dat (rotatieve) productiesystemen met hoge snelheden aanstuurt;

  • MarcomCentral: een cloudgebaseerde (SaaS) marketing resource management-oplossing voor de creatie, het beheer en de productie van marketingmaterialen. Ook campagnes worden hiermee volledig geautomatiseerd, inclusief communicatie-uitingen met variabele data.

Om drukwerk meerwaarde te geven, biedt Ricoh ook Clickable Paper, een interactieve printapplicatie die papier en digitaal met elkaar verbindt. Bezoekers aan Ricoh’s stand ontdekken hoe je als grafimediabedrijf deze dienst gemakkelijk opneemt in je aanbod.

“Of het nu gaat om het uitbreiden van hun aanbod met nieuwe mogelijkheden of het leveren van toegevoegde waarde: er zijn tal van manieren waarop grafimediabedrijven ondersteund door Ricoh’s oplossingen de transitie kunnen maken naar nieuwe marktsegmenten. Met vertrouwen onbekende markten betreden is voor veel professionals een haalbare kaart als ze weten dat ze - gewapend met de juiste hardware, software en diensten - een nieuw klantenbestand kunnen bedienen met effectieve en rendabele oplossingen”, zegt Sondaal. “Nieuwe aanwinsten in Ricoh’s portfolio, zoals de Ricoh Pro VC60000 en MarcomCentral, ondersteunen dit traject en verbeteren tegelijkertijd de productiviteit en winstmarges voor het aanbod aan traditionele diensten. Voortbouwend op de expertise en kennis die wij door de jaren heen hebben opgedaan, helpen wij grafimediabedrijven om zich te wapenen voor de toekomst en nieuwe klanten en markten te bereiken.”

Benoit Chatelard, General Manager, Solutions, Ricoh Europe, zal op het DOXNET-seminar, dat plaatsvindt op woensdag 25 februari, ingaan op het thema ‘A New Dawn’. Ricoh is ook sponsor van het Interquest Digital Book Printing-forum, dat plaatsvindt op dinsdag 24 februari. Hier besteedt Chatelard aandacht aan Ricoh’s nieuwste technologieën en innovatieve toepassingen van klanten. Inschrijven voor deelname aan Hunkeler Innovationdays is mogelijk op www.ricoh-europe.com/hid2015

Naar begin