Etisphere Institute benoemt Ricoh voor zevende keer op rij tot een van ’s werelds ‘Most Ethical Companies’

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Etisphere Institute benoemt Ricoh voor zevende keer op rij tot een van ’s werelds ‘Most Ethical Companies’

Tokio, ’s-Hertogenbosch,  11 maart, 2016 –  Ricoh is benoemd tot een 2016 World’s Most Ethical Company® door het Ethisphere Institute, een leidend instituut op het gebied van standaarden voor ethische bedrijfsvoering.

Dit jaar bestaat Ethisphere en de verkiezing van World’s Most Ethical Companies tien jaar. Etisphere erkent bedrijven die hun handelingen en principes op elkaar afstemmen, hard werken om verantwoordelijkheid te incorporeren in hun bedrijfs-DNA en hiermee de standaarden voor de toekomst vormgeven.

"Bedrijven vertrouwen op Ethisphere om de standaarden voor bedrijfsvoering steeds verder te verhogen en te monitoren. Organisaties die leidend zijn op het gebied van citizenship, integriteit en transparantie bieden meerwaarde voor investeerders, lokale gemeenschappen, klanten en medewerkers. Dit resulteert in een duurzaam zakelijk voordeel", aldus Ethisphere’s Chief Executive Officer, Timothy Erblich.

Aan Ricoh wordt voor de zevende keer op rij deze erkenning toegekend. “Als wereldwijd maatschappelijk betrokken bedrijf streven we naar een eerlijke en integere bedrijfsvoering. We zijn dan ook vereerd om opnieuw benoemd te zijn tot een World’s Most Ethical Company door het Ethisphere Institute,” zegt Donna Venable, Corporate Associate Advisory Officer, Ricoh Company. “De onderscheiding onderstreept onze ethische focus als wereldwijd technologiebedrijf en het vertrouwen dat partners in ons stellen als het gaat om het vastleggen, beheren en transformeren van informatie in huidige dynamische werkomgevingen.”

Methodologie & beoordeling
De beoordeling voor de erkenning als World's Most Ethical Company is gebaseerd op het Ethics Quotient™ (EQ)-raamwerk, de afgelopen jaren ontwikkeld door het Ethisphere Institute op basis van het advies van de experts in het Methodology Advisory Panel. Het EQ biedt een kwantitatieve methode om de prestaties van een bedrijf op een objectieve, consistente en gestandaardiseerde manier te beoordelen. 

Bekroonde bedrijven
De volledige lijst van de 2016 World's Most Ethical Companies is te bekijken op http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/.

Best practices en inzichten van de bedrijven die in 2016 zijn onderscheiden,  worden de komende maanden gepubliceerd in de vorm van een whitepaper en infographics. De inzichten van 2015 zijn hier te downloaden.   

Naar begin

| Over het Ethisphere Institute |
Het Ethisphere® Institute is de wereldleider op het gebied van het definiëren en ontwikkelen van de standaarden voor ethische bedrijfsvoering die het bedrijfskarakter, vertrouwen van de markt en bedrijfssucces versterken. Ethisphere heeft veel expertise op het gebied van het meten en definiëren van standaarden voor de belangrijkste ethische waarden. Het instituut maakt gebruik van op data gebaseerde inzichten die bedrijven helpen hun bedrijfskarakter te verbeteren. Ethisphere onderscheidt uitstekende prestaties middels het erkenningsprogramma World’s Most Ethical Companies®. Ook heeft het instituut de Business Ethics Leadership Alliance (BELA) opgezet, een community voor experts in de sector. Bovendien laat het instituut de nieuwste trends en best practices op het gebied van ethiek zien door middel van het tijdschrift Ethisphere.

Voor meer informatie over Ethisphere, zie http://ethisphere.com.

Naar begin

| Ricoh op drupa 2016 |
Ricoh zal op drupa 2016 een variëteit aan producten en diensten presenteren, waarmee grafische bedrijven nog sneller bedrijfstransformaties kunnen ondergaan. De tentoongestelde oplossingen openen deuren naar nieuwe kansen en leiden tot hogere productie en winstgevendheid voor vooruitstrevende printprofessionals. Ook de Pro VC60000 zal op de beursstand van Ricoh te vinden zijn. De grootste grafische vakbeurs ter wereld zal plaatsvinden van 31 mei tot 10 juni in de Messe in Düsseldorf, Duitsland. Ricoh zal wederom te vinden zijn in hal 8a. 

| Over Ricoh | 
Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen. 

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19.6 miljard USD). 

Voor meer informatie: 
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: ricohnederland
YouTube: ricohnl
Blog: WerkTrends.nl  

Naar begin