Ricoh gaat samenwerking aan met EFI® VUTEk™ en neemt marktleidende flatbedsystemen op in productportfolio

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh gaat samenwerking aan met EFI® VUTEk™ en neemt marktleidende flatbedsystemen op in productportfolio

Ricoh Europe, Düsseldorf, 1 juni 2016Ricoh bevestigde vandaag dat het de groeiende markt voor flatbed signtoepassingen betreedt met grootformaatsystemen van EFI VUTEk. Hiermee bouwt het voort op het succes van haar productportfolio van grootformaat printoplossingen. Tadashi Furushima (Corporate Vice President Business Solutions Group van Ricoh Co Ltd) en Frank Mallozzi (Senior Vice President Worldwide Sales and Marketing bij EFI) hebben vandaag  officieel de overeenkomst op Ricoh’s stand op drupa ondertekend. Naar aanleiding van deze overeenkomst zal Ricoh grootformaat printsystemen uit het EFI-productportfolio gaan aanbieden.

Met het oog op beschikbaarheid zal de wereldwijde overeenkomst van start gaan in Europa en Latijns-Amerika. Noord-Amerika en Azië-Pacific volgen. De deal focust op de printoplossingen die het best passen bij de behoeften van Ricohklanten.

Mr. Tad Furushima (links), Ricoh Corporate Vice President Business Solutions Group en Mr. Frank Mallozzi (rechts), EFI’s Senior Vice President Worldwide Sales and Marketing shaking hands to confirm the partnership.

De nieuwe UV-flatbedsystemen zullen de roll-to-roll AR-latexprinters van de Ricoh Pro™ L4100-serie in Ricoh’s aanbod versterken om klanten nog meer flexibiliteit te bieden en kansen te bieden in de grafimedia- en signmarkt. Van hybride flatbed en roll to-roll grootformaat tot rotatief, losblad, software en consultancydiensten: klanten vinden het nu allemaal bij Ricoh, waar ze kunnen kiezen uit een uitgebreid productportfolio van complementaire producten.

Een logische stap
Sander Sondaal, Directeur Production Printing bij Ricoh Nederland zegt: “Dit is een logische stap voor Ricoh om twee redenen. We werken al lang samen met EFI: de EFI Fiery is een digitale front-end voor onze losblad productiesystemen. Daarnaast hebben we al een succesvol roll to roll grootformaat aanbod in ons productportfolio. De uitbreiding met UV-flatbedsystemen vergroot de mogelijkheden voor de grafimedia- en signmarkt waarmee we optimaal inspelen op marktbehoeften. 

Een van de VUTEk-flatbedsystemen is de zeer populaire EFI H1625 hybride LED UV-flatbedsysteem, die vier kleuren plus wit biedt en de mogelijkheid om meerdere lagen in één doorgang te printen. Deze is ook uitgerust met grijstinttechnologie voor acht grijsniveaus met variabele druppelgroottes. En dankzij de mogelijkheid om snel te switchen tussen stijve en flexibele materialen helpt deze 1,65 m brede printer om een optimale operationele efficiëntie te realiseren.

“Een enorm voordeel is de LED-inktdroging met EFI’s Cool Cure-technologie”, zegt Sondaal. “De lagere droogtemperaturen maken het mogelijk om te printen op dunnere substraten, waardoor klanten besparen op materiaal-, verzend- en energiekosten. Het feit dat dit een van de meest milieuvriendelijke flatbedsystemen is in de markt, zal volgens ons een belangrijk criterium zijn voor klanten bij het nemen van investeringsbeslissingen.”

Sondaal voegt toe: “Deze betaalbare, hybride grootformaatsystemen zullen voor veel grafimediaondernemers de perfecte aanvulling zijn op hun mogelijkheden voor traditioneel print- en drukwerk. Met deze overeenkomst versterkt Ricoh opnieuw haar commitment om grafimediabedrijven te ondersteunen hun dienstverlening verder uit te breiden”

Om met eigen ogen te kunnen zien welke creatieve toepassingen deze flatbedsystemen mogelijk maken, kunnen bezoekers op de Ricoh stand op drupa in Düsseldorf een applicatiewand vol toepassingen bekijken. 

Naar begin

| Ricoh op drupa 2016 |
Ricoh zal op drupa 2016 een variëteit aan producten en diensten presenteren, waarmee grafische bedrijven nog sneller bedrijfstransformaties kunnen ondergaan. De tentoongestelde oplossingen openen deuren naar nieuwe kansen en leiden tot hogere productie en winstgevendheid voor vooruitstrevende printprofessionals. Ook de Pro VC60000 zal op de beursstand van Ricoh te vinden zijn. De grootste grafische vakbeurs ter wereld zal plaatsvinden van 31 mei tot 10 juni in de Messe in Düsseldorf, Duitsland. Ricoh zal wederom te vinden zijn in hal 8a. 

| Over Ricoh | 
Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen. 

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19.6 miljard USD). 

Voor meer informatie: 
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: ricohnederland
YouTube: ricohnl
Blog: WerkTrends.nl  

Naar begin