Ricoh lanceert grootformaat Print & Fold-systemen

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh lanceert grootformaat Print & Fold-systemen

‘s-Hertogenbosch, 12 januari 2016 – Ricoh heeft zijn grootformaat printerportfolio uitgebreid met twee zwart-wit “Print & Fold”-systemen, geschikt voor CAD- en GIS-toepassingen. De nieuwe MP W7100SP en de MP W8140SP zijn grootformaatprinters die het mogelijk maken om grote volumes met hoge snelheid te printen. Deze systemen printen met een snelheid van 10 en 14 A1-pagina’s per minuut met een resolutie van 600 dpi en hebben papierstations voor respectievelijk twee of vier papierrollen. Bovendien bieden deze systemen een hogere productiviteit wanneer ze verbonden zijn met de online vouweenheid Estefold 4211. 

De MP W7100SP en de MP W8140SP hebben een eenvoudig te hanteren papierlade en een kleurenscanner. Hiermee kunnen documenten eenvoudig worden gescand en verstuurd naar e-mail. De scanner is ook nog eens los te koppelen om als losse scanner te gebruiken. Ook is het mogelijk om gescande documenten op te slaan naar een USB-stick of SD-kaart. En met de OCR-optie is het mogelijk om een digitaal archief met doorzoekbare PDF’s aan te maken. De interne digitale front-end van Ricoh ondersteunt PostScript Level 3 (PDF) en AEC-bestandsindelingen, zoals HP-GL, HP-GL/2(HP-RTL) en TIFF(CALS).

Met Ricoh’s PrintCopy tool kunnen klanten een groot aantal tekeningen centraal beheren. Deze tool ondersteunt AutoCAD®-bestandsindelingen, zoals DWG en DXF. De vele functies van deze tool omvatten onder anderen de mogelijkheid om tekeningen te scannen en vervolgens te printen op verschillende apparaten.

Zoals andere Ricoh-producten, hebben de MP W7100SP en de MP W8140SP een groot, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met LCD kleuren touchscreen display. Het scherm begeleidt de gebruiker en geeft systeemmeldingen weer, waaronder papier- en tonermeldingen en statusmeldingen van de vouweenheid. De miniatuurweergave en voorvertoningen van documenten voorkomen fouten en verbeteren de productiviteit.

Beide systemen zijn compact en kunnen volledig worden bediend vanaf de voorkant. Tot de beschikbare opties behoren een multistacker, dubbele stacker, scannerscheidingseenheid en een originelenhanger, waarmee de configuratie ook in kleine ruimtes past. Doordat de scanner los te koppelen is, kunnen er in intensieve productie-omgevingen meerdere mensen tegelijkertijd taken uitvoeren op het systeem.

 
De Estefold 4211 is een vouweenheid van het Duitse bedrijf ES-TE dat diverse vouwslagen biedt voor papier met een lengte tot wel zes meter. De vouweenheid kan zowel DIN- als aangepaste formaten verwerken en heeft een hoogvolume uitvoer op een handige en ergonomische hoogte.

 “Met deze systemen breidt Ricoh zijn ondersteuning voor de CAD- en GIS-markt uit”, zegt Anne Veldman, Product Manager Production Printing van Ricoh Nederland. “De MP W7100SP en de MP W8140SP bieden meer gebruiksgemak, verhoogde productiviteit, beeldkwaliteit en betrouwbaarheid en zijn, samen met de online vouweenheid, de perfecte “Print & Fold”-systemen voor zowel professionele printomgevingen als centrale repro’s. In het voorjaar voegen we een light variant toe aan deze lijn voor de minder intensieve gebruiker”

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor kantooromgevingen zoals printing, documentmanagement, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet is afkomstig uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast award-winning digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Manager Corporate Communications
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: WerkTrends.nl

Naar begin