Ricoh voor zesde keer marktleider in Gartner's 'Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services Worldwide'

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh voor zesde keer marktleider in Gartner's 'Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services Worldwide'

Magic Quadrant
’s-Hertogenbosch, 6 januari 2016 – Ricoh is voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot leader van Gartner’s ‘Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide’. Ricoh’s visie op dit gebied en de manier waarop de organisatie projecten uitvoert, zorgt voor de positieve evaluatie van Gartner. 

Dit jaar toetste Gartner twee aspecten: Managed Print Services (MPS) en Managed Content Services (MCS). MPS is een dienst voor het optimaliseren van document output en het beheren van printdiensten. MCS wordt door Gartner omschreven als een totaaloplossing die communicatie van organisaties met de klant stroomlijnt en optimaliseert. 

Ricoh dankt de waardering van Gartner onder meer aan haar holistische aanpak. Deze unieke vijf fasen aanpak focust op het begrijpen, verbeteren, transformeren en beheersen van het gehele proces.

Daarnaast richt Ricoh zich op de IT-aspecten van printen, bedrijfsprocesautomatisering en -optimalisatie. Ricoh’s Services zijn erop gericht de analoge- en digitale informatie infrastructuur van organisaties te optimaliseren en beheren. Met een intensieve analyse brengt Ricoh in kaart hoe een organisatie deze informatie raadpleegt, gebruikt en bewaart, en identificeert hierbij inefficiënties in het verwerken en beheren van informatie. Met deze inzichten wordt een strategie gevormd waarmee de specifieke issues van de klant worden opgelost, inclusief documentprocessen, de optimalisatie van printerparken en change management. Tevens wordt getracht de druk op IT-afdelingen te reduceren.

Door medewerkers continu te trainen in MPS en MCS, zorgt Ricoh ervoor dat klanten hun IT kunnen verbeteren op het gebied van printen, automatisering en procesoptimalisatie. 
Ga voor meer informatie over Ricoh's dienstenportfolio naar http://www.ricoh.com/services

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor kantooromgevingen zoals printing, documentmanagement, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet is afkomstig uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast award-winning digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Manager Corporate Communications
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: WerkTrends.nl

Naar begin