Rijksuniversiteit Groningen kiest opnieuw voor Ricoh

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Rijksuniversiteit Groningen kiest opnieuw voor Ricoh

Verdere kostenbesparing en CO2-reductie 

’s-Hertogenbosch, 15 januari 2015 – De Rijksuniversiteit Groningen heeft na een Europese aanbesteding opnieuw voor Ricoh gekozen als leverancier op het gebied van printdiensten. Ricoh biedt de universiteit niet alleen managed print services (MPS), maar gaat tevens ook de repro en postkamer voor de universiteit beheren. Vanaf 1 april 2016 kunnen de ruim 6.700 medewerkers en 28.000 studenten hier gebruik van maken.

Ricoh adviseerde de universiteit om de huidige ruim zeshonderd printers en multifunctionele apparaten te vervangen door meer energiezuinige multifunctionals. Daarmee wordt tegelijk het huidige printerpark verder verkleind, waarbij de functionaliteiten voor de gebruikers verder worden verbeterd. Het nieuwe printerpark, in combinatie met afdruk- en energiebesparende maatregelen en software, leidt tot tien procent reductie van CO2 uitstoot, energie- en papierverbruik én een kostenbesparing van ruim 25.000 euro per jaar. Deze besparingen komen bovenop de reeds de afgelopen jaren door Ricoh gerealiseerde besparingen van Euro 700.000 per jaar.

Het verbeteren van functionaliteiten voor medewerkers, studenten en gasten komt bijvoorbeeld tot uiting via Ricoh myPrint, waarbij mobiel printopdrachten verstuurd kunnen worden, onafhankelijk van locatie en device. Dankzij Ricoh’s Follow-Me printing en een persoonlijke pas kunnen printopdrachten vervolgens worden opgehaald bij iedere multifunctional. 

Ondersteuning bij het veranderproces
De universiteit neemt de nieuwe printers gefaseerd in gebruik. Ricoh ondersteunt zowel de medewerkers als de studenten in het veranderproces dat hierbij komt kijken, en zorgt ervoor dat stakeholders op de hoogte zijn van de verandering, waarom deze plaats vindt, wat de voordelen zijn van een nieuwe manier van werken en hoe de nieuwe oplossingen het best te gebruiken. Daarnaast wordt de reprografische dienstverlening door Ricoh overgenomen en uitgebreid met Servicepunten en een online bestelportal, wat gemak en flexibiliteit oplevert voor medewerkers en studenten. Tenslotte gaat Ricoh de postvoorziening voor RUG uitvoeren, waarbij de stap naar een digitale postvoorziening op de planning staat. 

Tom de Witt Hamer, Directeur Facilitair Bedrijf bij de RUG: “Ricoh neemt een belangrijk deel van de zorg uit handen, wat goed past binnen de strategie van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast sluit de visie van Ricoh over het verlagen van CO2-uitstoot, duurzaamheid en kostenefficiëntie naadloos aan bij de visie van de universiteit.”

Tevreden studenten en medewerkers
Maurice Janssen Duijghuijsen, Client Director Educatie bij Ricoh Nederland: "We zijn trots dat een toonaangevende instelling als de Rijksuniversiteit Groningen het Ricoh toevertrouwt om de komende vijf jaar wederom de volledige printdienstverlening, plus de nieuwe dienstverlening van de reproservices en post, te leveren. De service aan medewerkers en studenten moet uiteraard optimaal zijn. Onze dienstverlening is hierop ingericht, en de specifieke wensen en eisen van studenten en medewerkers zijn de basis van bijvoorbeeld het implementeren van Ricoh myPrint en Follow-Me printing voor alle eindgebruikers. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we nu en in de toekomst een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verder verhogen van de studenten- en medewerkerstevredenheid.”

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor kantooromgevingen zoals printing, documentmanagement, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet is afkomstig uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast award-winning digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Manager Corporate Communications
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: WerkTrends.nl

Naar begin