Ricoh lanceert nieuw materiaal voor snelle 3D-printer op formnext

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh lanceert nieuw materiaal voor snelle 3D-printer op formnext

Ricoh NederlandRicoh lanceert nieuw materiaal voor de SLS® RICOH AM S5500P 3D-printer, zodat klanten meer toepassingen kunnen produceren.

Ricoh heeft zijn eerste eigen 3D-printer uitgerust met een sterke, hittebestendige materiaalsoort genaamd PBT (polybutyleentereftalaat) om zo te voldoen aan de stijgende vraag van AM-innovators (Additive Manufacturing) naar lichter materiaal, kortere productiecycli en lagere kosten voor prototypen. PBT leent zich voor allerlei elektrotechnische onderdelen, bijvoorbeeld voor gebruik in motorblokken van auto’s of voor badkamermeubels. Als PBT eenmaal door SLS-apparaten is verwerkt, heeft het min of meer dezelfde eigenschappen als spuit gegoten materiaal.


RICOH AM S5500P 3D-printer
De snelle RICOH AM S5500P 3D-printer.
 

Ricoh laat tijdens formnext, de internationale beurs en conferentie over innovaties in productietechnologie, monsters zien die met PBT zijn gemaakt. De AM-deskundigen van Ricoh staan tijdens het hele evenement bij stand D20 in hal 3.0. Het evenement vindt van 14–17 november plaats in de Messe Frankfurt.

De 3D printers met PBT zijn vanaf medio 2018 verkrijgbaar voor klanten van Ricoh.

Greg Plowman, Director of Ricoh Europe’s European Additive Manufacturing Business Group, licht toe: “Een geslaagde, stabiele toekomst voor de AM-markt valt of staat bij regelmatige materiaalinnovaties. PBT is wat dat betreft een belangrijke materiaalsoort. Het is sterk, hittebestendig en blijft tijdens de verwerking vormvast. Het grote voordeel: onderdelenfabrikanten kunnen zich heel nauw aan de beoogde productievariabelen houden.”

Toegang formnext
Ricoh geeft een aantal gratis toegangsbewijzen voor formnext weg. Ga naar events.ricoh-europe.com/formnext2017 om u op te geven. Daarnaast kunt u tijdens het evenement bij de Ricoh-stand een lootje trekken. De winnaar krijgt een Ricoh THETA V-camera. We geven iedere dag van het evenement een exemplaar weg.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com/3d-printing

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2017 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.028 miljard yen (ongeveer 18.2 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!
Twitter:     @RicohNL
LinkedIn:    /RicohNetherlands
Facebook:    /ricohnederland
YouTube:     /ricohnl
Blog:         WerkTrends.nl 

Naar begin