De geschiedenis van Ricoh Nederland

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh Nederland wordt opgericht in 1982. In slechts 20 jaar groeit de organisatie uit tot marktleider in documentoplossingen.

De oprichting van Ricoh Nederland vindt plaats in 1982. Het kantoor in Amstelveen fungeert tevens als hoofdkantoor voor Ricoh Europe. Drie jaar later, in 1985, richten een aantal distributeurs een serviceorganisatie op, die zich specifiek toespitst op de Nederlandse markt: G.K.N. (Geïntegreerd Kantoor Nederland).

G.K.N. ontwikkelt zich al snel tot een succesvolle marketing- en salesorganisatie, bijgestaan door een krachtig dealernetwerk. In 1988 verandert de naam van G.K.N. naar Ricoh Office Systems Nederland, dat later wordt afgekort naar Ricoh Nederland. In slechts 20 jaar groeit de organisatie uit tot marktleider in documentoplossingen.

In mei 2008 integreert Ricoh Nederland met Nashuatec/NRG. Tot die tijd opereert Nashuatec/NRG onder de namen Nashuatec, Rex-Rotary en NRG.

Nashuatec wordt in 1991 opgericht. Het bedrijf komt voort uit het Amerikaanse bedrijf Nashua, dat al vanaf 1972 in de Nederlandse markt actief is, en Gestetner, bekend van de productie van kopieermachines. Deze twee organisaties bundelen in 1994 hun krachten en gaan verder als Benelux-organisatie.

In 1996 wordt Nashuatec/NRG onderdeel van de Ricoh Groep. Deze organisatie ontwikkelt zich tot marktleider in de zakelijke markt (b-to-b) in Nederland met een leidende positie op het gebied van documentoplossingen.

Naar begin