Wat is RSS en hoe gebruik ik het?

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Wat is RSS?

Really Simple Syndication (RSS) is een programma voor het verspreiden van nieuws. Automatische updates van nieuws worden door RSS feeds direct verzonden naar uw desktop. U kunt nieuws bijhouden over Ricoh, nieuwe producten en andere onderwerpen die u kunt vinden onder de RSS-knop. Het is echter zeer waarschijnlijk dat wanneer u op deze link klikt, u een pagina vol codes ziet in uw browser. Om de informatie op een juiste manier te kunnen lezen heeft u een RSS-reader nodig. Hierna volgt een uitleg hoe u aan zo’n reader komt en hoe u deze dient te gebruiken.

Naar begin

Hoe gebruik ik een RSS-reader?

Er bestaan twee soorten nieuwsreaders. De meeste zijn standalone toepassingen die op de achtergrond van uw desktop draaien en regelmatig de nieuwsberichten bijwerken met informatie van websites en blogs waarop u geabonneerd bent. Aanbevelingen in deze categorie zijn Awasu, FeedDemon, en RSSReader. Van deze drie populaire standalone readers is een gratis testversie beschikbaar en een (betaalde) volledige versie.

Een tweede groep nieuwsreaders werkt met toepassingen die al op uw PC draaien. NewsGator werkt bijvoorbeeld met Microsoft Outlook. Van feeds waarop u een abonnement heeft, ontvangt u het laatste nieuws in uw inbox. Aan de andere kant is er Pluck dat werkt met Internet Explorer. De meeste readers verwijderen oud nieuws automatisch na een aantal dagen. Er was echter wel een probleem: Wanneer de ingebouwde webbrowsers van standalone toepassingen gebruikt werden, verschenen er pop-up vensters, die normaal uitgeschakeld zijn in Internet Explorer. Dit was echter geen probleem met Pluck of NewsGator, zij gebruiken uw standaard Internet Explorer om volledige berichten weer te geven.

Het gebruik van deze software of de website is op uw eigen risico. Ricoh raadt deze readers aan, maar geeft geen garantie op de werking en prestatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de distributeur.

Naar begin