Recycle tonercartridges

Stuur uw oude tonercartridge in voor recycling

Printen Twitter LinkedIn Facebook

In 15 Europese landen, waaronder Nederland, is het Ricoh tonerrecycling programma actief. Het programma bestaat uit het inzamelen van gebruikte toner cartridges voor recycling. De cartridges worden centraal verzameld en gesorteerd en vervolgens voor recycling verscheept naar Ricoh’s fabrieken in Frankrijk en Engeland.

Het tonerrecyclingprogramma is van toepassing op alle typen tonercartridges, maar niet op tonerflessen. Bij het rebuilden van de cartridges worden alle onderdelen die geschikt zijn voor hergebruik gecontroleerd, gereinigd en indien nodig vervangen. De cartridge wordt daarna onderworpen aan een degelijke kwaliteitscontrole, Als de cartridge niet opnieuw te gebruiken is, wordt de cartridge volledig ontmanteld en worden de verschillende onderdelen separaat verwerkt tot basismateriaal.

Meedoen aan het Toner Recycling Programma is heel eenvoudig.

Oud voor nieuw
Op of in de verpakking van de cartridge zit een toelichting over het programma en een adressticker. Plaats de oude cartridge in de doos en plaats de adressticker voor Hoofddorp bovenop. De doos kan vervolgens gratis worden verstuurd.

Inzameldoos
Ricoh biedt u de mogelijkheid om de cartridges in een speciaal daarvoor ontworpen doos in te zamelen. De levering van de lege doos en het ophalen van de volle doos is geheel voor onze rekening.

Heeft u een inzameldoos nodig voor uw lege cartridges?

Als u een product van ons bezit of huurt, kun u bellen naar: (073) 645 11 11 of een retourdoos online bestellen.

Naar begin