homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en print. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Doe inspiratie op
Nieuwsbrief aanmelden

Smart Collaboration Rooms

Oplossingen voor Smart Collaboration Rooms

Geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen, is het voor organisaties belangrijker dan ooit om efficiënt te kunnen (samen)werken. Waar medewerkers zich ook bevinden. Samenwerken in hybride vorm is de nieuwe norm Deze nieuwe vorm van samenwerking vereist nieuwe faciliteiten op kantoor om optimaal met collega's en klanten te communiceren.

Download productbrochure

Kies de oplossing die past bij uw bedrijf

Laat medewerkers efficiënt samenwerken met onze oplossingen voor Smart Collaboration Rooms. Kies een kant-en-klare oplossing, afhankelijk van uw bedrijfsbehoeften.

 • Smart Collaboration Rooms - Presenting

  Presenteren

  Bent u moe van de constante technologieproblemen en talloze kabels tijdens teamvergaderingen? Zou u graag op een betere manier ideeën delen met uw collega's? Presenteer gemakkelijker met de Ricoh-oplossingen voor Smart Collaboration Rooms. Spaar het milieu en doe flip-overs de deur uit. Sluit simpelweg de dongle aan en u bent klaar om van start te gaan.

 • Smart Meeting Spaces - Videoconferencing - thumbnail image

  Videovergaderen

  Wilt u een online overleg met uw medewerkers organiseren of op afstand kunnen vergaderen met uw klanten? Of wilt u wellicht sollicitatiegesprekken voeren met de kandidaten voor in uw team? Dan is videovergaderen de oplossing voor u. Communiceer in meerdere ruimtes en landen tegelijk: voer telefoongesprekken met videobeeld, presenteer en leid discussies - met behulp van de beste technologie in zijn soort.

 • Smart Meeting Spaces - Interactive Collaboration - thumbnail image

  Interactief samenwerken

  Wilt u creatieve brainstormsessies of trainingen voor thuiswerkers plannen? Interactieve samenwerking tilt uw vergaderingen naar een hoger niveau met innovatieve Collaboration Boards waarmee u kunt tekenen en presenteren, slides en grafieken van aantekeningen kunt voorzien, afbeeldingen kunt draaien en combineren – terwijl u een videogesprek voert met collega's in de hele wereld.


Presenteren

Zoekt u naar manieren om uw vergaderingen efficiënter te maken? Dan kunt u nu stoppen met zoeken. Presenteer draadloos en moeiteloos met een simpele klik op een USB-toets op uw apparaat. Deel ideeën en content onmiddellijk op een veilige manier.

Ruimtes met Barco ClickShare

Profiteer van een naadloze gebruikerservaring dankzij de Barco ClickShare-oplossing. Tover uw vergaderkamers om in draadloze conferentieruimtes met de nieuwste presentatietechnologie.

Kenmerken & voordelen
Barco ClickShare

De cloudoplossingen zijn gebaseerd op een intuïtief teamworkconcept, maken het gemakkelijk om te delen en zijn robuust beveiligd. Met dit draadloze conferentiesysteem kunt u binnen enkele seconden verbinding maken en samenwerken met collega's vanaf elke locatie en met ieder apparaat.


Videovergaderen

Nu er op nieuwe manieren wordt gewerkt, is samenwerken met collega's en klanten via videovergaderen belangrijker dan ooit. Net zo belangrijk is dat u de juiste oplossing voor uw bedrijf kiest, maar hoe doet u dat? Begin met te bepalen hoe uw kantooromgeving er precies uitziet: welk platform gebruikt u voor uw dagelijkse werk? Hebt u binnen uw hele bedrijf MS Teams geïnstalleerd? Werkt u veel samen met externe partijen of focust u meer op interne communicatie? Is er sprake van een 'Bring Your Own Device'-beleid in uw bedrijf? Wat voor gebruikerservaring willen uw medewerkers? Kies het concept dat aansluit op uw zakelijke behoeften en bekijk de gebruiksklare Smart Collaboration Rooms-oplossingen.

Ruimtes voor MS Teams

In deze pakketten is MS Teams ingebouwd, voor een consistente Office 365-ervaring. Maak gebruik van het bestaande ecosysteem van uw bedrijf om uw medewerkers te laten profiteren van betere mogelijkheden voor samenwerking en videogesprekken.

Kenmerken & voordelen

MS Teams is als onderdeel van het Microsoft 365-ecosysteem een universeel samenwerkingsplatform waar veel bedrijven al mee werken. U kunt uw bestaande technologische ecosysteem benutten en uitbreiden om een nog betere communicatie- en videogesprekservaring te bieden met behulp van de Yealink-oplossing.
Smart Meeting Spaces - MS Teams - visual

Yealink

Een MS Teams-platform met Yealink-hardware is een eenvoudig te implementeren en onderhouden oplossing die constante prestaties levert en waarmee u videovergaderingen op verschillende locaties kunt houden. Dit robuuste en kostenefficiënte Smart Collaboration Rooms-pakket is perfect geschikt voor uw bedrijf en biedt een vlotte en probleemloze ervaring.

Eenvoudige bediening
Start uw vergadering met één druk op de knop en pas de camera met kijkhoek van 130º aan met behulp van de MS Teams touchscreen-interface van 8 inch. U hoeft het apparaat niet in te schakelen – het wordt automatisch geactiveerd door een bewegingssensor. De luidsprekertracking-functie is een bijkomend voordeel.

Draadloos presenteren
Deel maximaal 4 pc-schermen tegelijk met behulp van een dongle of kabel.

Helder videobeeld
Geniet van scherpe, vloeiende videobeelden dankzij de camera met een resolutie van 20 MP, die sterk digitaal zoomen mogelijk maakt. Alle deelnemers kunnen elkaar perfect zien dankzij de instelbare hoek.

Ruimtes met grote interoperabiliteit

Een flexibele en betrouwbare oplossing die ideaal is voor als u werkt met tal van externe partijen die verschillende platforms gebruiken. Voorzie uw vergaderruimtes van technologie die de beste gebruikerservaring biedt en waarmee aan videovergaderingen kan worden deelgenomen met elk apparaat en vanaf ieder platform, of dit nu Webex, Zoom, Google Meet of iets anders is.

Kenmerken & voordelen

Technologieën voor Smart Collaboration Rooms die in dit segment worden aangeboden, worden geleverd door Pexip en hebben hogere interoperabiliteitsniveaus dankzij de SIP/H.323-standaard waarop ze zijn gebaseerd. Dit betekent dat uw medewerkers verbinding kunnen maken met klanten, leveranciers of partners buiten uw organisatie, ongeacht het platform dat ze gebruiken: MS Teams, Zoom, Webex, Skype, Google Meet of een andere oplossing. Deze flexibiliteit biedt uw bedrijf een groot voordeel en zorgt ervoor dat uw medewerkers met iedereen kunnen samenwerken, waar de andere persoon zich ook bevindt.
Smart Meeting Spaces - Pexip - visual

Pexip

Pexip biedt gebruiksvriendelijke videoconferentiesoftware die compatibel is met elk apparaat of platform. Hierdoor kan iedereen gemakkelijk vanaf elke plek deelnemen aan virtuele vergaderingen. Dankzij de nieuwste technologie levert Pexip een kwalitatief hoogwaardige en veilige ervaring.

Wanneer u het Pexip-platform kiest voor uw videovergaderbehoeften, biedt Ricoh u een Smart Collaboration Rooms-pakket op basis van Yealink. Dit is de meest kosteneffectieve en interoperabele optie voor het houden van online vergaderingen die aanvoelen als een echte ontmoeting.

Beschrijving van het kant-en-klare pakket:

Fantastische videodekking
Zorg ervoor dat iedereen zichtbaar is met de camera met kijkhoek van 130º en geniet van een scherp 4K-beeld dankzij de resolutie van 20 MP en 8x zoom. De AI automatische framefunctie en de handige luidsprekertracking-functie zijn aanvullende voordelen.

Draadloos presenteren
Presenteer elk type vergadering vanaf uw pc met slechts 1 klik op de USB-dongle.

Levendige audio-ervaring
De 8 ingebouwde microfoons vangen het stemgeluid van alle deelnemers op, zelfs in grote ruimtes, en de geavanceerde echo-onderdrukkingstechnologie zorgt voor een geweldige audio-ervaring.

Bring Your Own Device

Een eenvoudige manier om een groepsvideovergadering te organiseren waarbij uw medewerkers en bezoekers hun eigen apparaten verbinden met de audiovisuele technologie in de ruimte. Een kwestie van plug & play naar behoefte.

Kenmerken & voordelen

Als uw medewerkers hun eigen apparaten meenemen naar de vergaderruimtes, zijn BYOD Smart Collaboration Rooms de beste optie voor uw bedrijf. Dit pakket is compatibel met zowel Windows- als Mac-software en biedt u de gewenste flexibiliteit en eenvoud om verbinding te maken met uw laptop en onmiddellijk een videogesprek of presentatie te starten. Een kwestie van plug & play naar behoefte.
Smart Meeting Spaces - BYOD - visual

Beschrijving van de kant-en-klare AV-oplossing:

Smart framing
Zie alle deelnemers dankzij een camera die een grotere kijkhoek van 130º biedt. De lens wordt automatisch aangepast om te zorgen dat de deelnemers aan de vergadering binnen het kader vallen, om wat voor soort ruimte het ook gaat.

Flexibiliteit
Maak verbinding vanaf elk gewenst apparaat: pc of Mac.

Eenvoudige bediening
Sluit uw laptop aan op de USB-poort en u kunt direct elke videoconferentiesoftware gebruiken die op uw pc is geïnstalleerd.


Interactief samenwerken

Vergaderen in de moderne tijd gaat een stuk verder dan eenvoudige videogesprekken en -presentaties. Met Ricoh Collaboration Boards kunt u uw virtuele vergaderingen nog productiever maken en virtuele brainstormsessies houden. Uw medewerkers kunnen niet alleen bestanden delen, maar hier ook aan werken terwijl de discussie gaande is. Breng uw team samen om voor echte synergie te zorgen, waar u zich ook bevindt. U kunt kiezen uit de volgende twee opties:

Ricoh Creative Collaboration (RICC)

Deze Smart Collaboration Rooms-oplossing is gebaseerd op Ricoh Collaboration Board en bevat technologie die het gebruik van meerdere interactieve toepassingen mogelijk maakt. Voer videogesprekken, presenteer, brainstorm binnen uw bedrijf of met externe partijen, en dat allemaal in realtime.

Kenmerken & voordelen
Smart Meeting Spaces - RICC - visual

Profiteer van de vele functionaliteiten die deze Smart Collaboration Rooms-oplossing te bieden heeft: 

 • Start uw videogesprek met slechts één enkele klik – welk platform uw gesprekspartner ook gebruikt.  
 • Zeg vaarwel tegen kabels dankzij een draadloos systeem voor presentaties.  
 • Teken, annoteer op presentaties of in Excel-tabellen en open of verplaats afbeeldingen terwijl u uw vergaderagenda afwerkt.  
 • Profiteer van stemherkenning.  
 • Laat u tijdens uw vergadering live ondersteunen door iAssistant.  
 • Creëer een automatische samenvatting die gemakkelijk kan worden gedeeld na afloop van de vergadering.

Ricoh Collaboration Board met Office 365

Deze Smart Collaboration Rooms-optie is ontworpen om uw MS 365-ervaring uit te breiden en biedt een authenticatiefunctie voor extra beveiliging. Stap de ruimte binnen, swipe uw kaart en start uw persoonlijke digitale omgeving op het scherm op.

Kenmerken & voordelen
Smart Collaboration Rooms - Ricoh Collaboration Board with Microsoft 365- visual

Deze Smart Collaboration Rooms-oplossing voor eenvoudiger vergaderen binnen de Office 365-omgeving is een consistente optie die een hoog beveiligingsniveau biedt dankzij een kaartverificatiefunctie. Begin uw vergadering door een kaart te swipen en krijg toegang tot uw persoonlijke OneDrive-omgeving, haal uw agenda op en neem deel aan geplande vergaderingen in MS Teams.


Bent u klaar om de technologie van uw vergaderruimtes te verbeteren en zodoende de samenwerking te versterken en de productiviteit van uw teams te verhogen?

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe uw bedrijf kan profiteren van Smart Collaboration Rooms.

Neem contact op