homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Customer Communication Management - Solution Suite

Met de oplossingensuite Customer Communication Management kunnen financiële instellingen beter met hun klanten communiceren.

We bieden geautomatiseerde oplossingen waarmee u klantcommunicatie kunt personaliseren, valideren, optimaliseren en archiveren. De suite bevat vanalles, van oplossingen voor opmaken en printen tot verzending, en kan worden gebruikt voor communicatiedoeleinden zoals e-mailmarketing, brieven en welkomstpakketten.

De suite bevat tools waarmee uw klanten hun voorkeuren kunnen aangeven, waardoor ze gepersonaliseerde communicatie ontvangen via het kanaal van hun voorkeur. Dit zorgt voor een hogere klanttevredenheid, operationele efficiency en kostenbesparingen, doordat steeds meer klanten op digitale communicatie overstappen.

De communicatiegeschiedenis wordt volledig gedocumenteerd en kan worden gecontroleerd, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over wetgeving en compliance.


De voordelen

Met Customer Communication Management kunnen financiële dienstverleners hun zakelijke infrastructuur versoepelen en klantgerichter werken. Tegelijkertijd wordt rapportage heel eenvoudig dankzij de volledig gedocumenteerde, controleerbare workflow. Daardoor beschikt u ook meteen over de juiste informatie om aan brancheregulering te voldoen.

Met deze oplossingensuite van Ricoh kunnen financiële dienstverleners:

  • Klantgerichte communicatie bieden die tot hogere klanttevredenheid en -behoud leidt
  • Processen versoepelen voor meer efficientie
  • Materiaal en hr-kosten besparen dankzij de automatisering van belangrijke processen
  • Een communicatiestructuur opzetten die kan worden gecontroleerd en aan wettelijke bepalingen voldoet

Klantcase

Betere productieprocessen voor banken

Van bankafschriften tot bankrekeningdocumentatie, klantcommunicatie speelt een belangrijke rol voor financiële dienstverleners. Een klant van Ricoh is een van de meest succesvolle consumentenbanken ter wereld, met meer dan 1 biljoen euro aan middelen en wereldwijd bijna 100 miljoen klanten. De bank wilde de impact en integriteit van zijn kant kwalitatief verbeteren en tegelijkertijd processen efficiënter maken en de kosten verminderen.

Met een gedetailleerde analyse en advies hebben we de documentworkflow en de productieprocessen van de bank getransformeerd naar meer efficiënte processen.

De innovatieve oplossingen van Ricoh worden nu gebruikt voor verschillende interne printprocessen, soepelere workflows en meer flexibiliteit. Content voor meerdere kanalen is nu geoptimaliseerd en wordt digitaal of fysiek geproduceerd. Post wordt van tevoren gesorteerd, waardoor de bank op verzendkosten bespaart. Dankzij de toegenomen efficiency kan de bank met één productiecentrum minder werken, wat voor een aanzienlijke kostenbesparing zorgt.

Ricoh heeft de integriteit van de bank verbeterd, met meer vertrouwen en klanttevredenheid als gevolg. Het closed-loopsysteem met rapportage op pagina- en documentniveau zorgt ervoor dat klanten altijd de juiste informatie krijgen.


Verwante oplossingen