homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Informatiebeveiliging

Medewerkers die vanaf verschillende locaties en/of niet op kantoor werken. Activiteiten die 24/7 doorgaan. Uw informatie moet altijd overal beschikbaar zijn, maar wel goed beveiligd zijn. Gegevensbescherming is topprioriteit en uw reputatie hangt af van waterdichte bedrijfsprocessen. Van het afdrukbeheer op kantoren tot het digitaliseren van patiëntdossiers in de zorg.

Informatiebeveiliging is nog nooit zo belangrijk geweest voor het overleven en succes van organisaties. Er zijn verschillende factoren die hieraan bijdragen:

 • Cyberbeveiliging is de grootste bedreiging en de belangrijkste succesfactor van moderne organisaties. Van MKB tot multinationals; alle organisaties lopen het risico om ten prooi te vallen aan phishing, DDoS-aanvallen of ransomware. De kosten lopen al snel in de miljoenen euro's.  

 • Er komt steeds strengere wet- en regelgeving vanuit de overheid, zoals de nieuwe Europese AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), ook internationaal bekend als de GDPR (General Data Protection Regulation). Deze wetgeving legt organisaties hoge boetes op als zij verzuimen om hun systemen en gegevens goed te beveiligen. 

 • De uitbreiding en digitalisering van moderne werkplekken dragen bij aan de complexiteit van cyberbeveiliging. Er wordt vanaf verschillende apparaten en netwerken gewerkt, vanaf uiteenlopende locaties. En informatie moet hierbij overal veilig zijn. 

 • Ook de mogelijkheden van kantoorprinters en multifunctionele printers (MFP’s) zijn de afgelopen jaren vertienvoudigd. Deze apparaten nemen een groot deel van de invoer, uitvoer, overdracht en opslag van bedrijfsgegevens voor hun rekening. Dit maakt ze tot een van de potentieel meest gevaarlijke en toch vaak vergeten beveiligingsbedreigingen op de werkvloer.

Gezien deze uitdagingen kunnen moderne organisaties niet meer zonder beveiligde document- en gegevensbeheersystemen. Bovendien hebben organisaties een beveiligingspartner nodig waarop ze kunnen bouwen, zodat ze zeker weten dat hun informatiebeheer goed wordt beschermd.  

Is uw bedrijf goed beveiligd? Zorg dat u op de hoogte bent van de cyberbeveiligingsrisico's (en hoe u ze kunt oplossen). Lees voor meer informatie: Beveiliging: De realiteit, risico's en oplossingen
 • Gegevensprivacy en compliance

  Gegevensprivacy en compliance

  Gegevensprivacy is van cruciaal belang nu de AVG in mei 2018 van kracht wordt. Dit is hét moment om uw digitale documentomgeving te structureren en uw informatie te beveiligen.

 • De flexibele werkplek

  De flexibele werkplek

  Tegenwoordig verwachten werknemers dat ze altijd en overal kunnen werken. Maar hoe zorgt u voor een even veilige als flexibele werkplek?

 • Beveiliging van de digitale werkplek

  Beveiliging van de digitale werkplek

  Als u als organisatie afhankelijk bent van informatie op papier en een onduidelijk beleid omtrent digitale hulpmiddelen heeft, kan dit een negatief effect hebben op de productiviteit én de beveiliging van uw zakelijke gegevens.

Huidige uitdagingen en oplossingen rondom beveiliging

Organisaties van nu willen hun werknemers de mogelijkheid bieden steeds flexibeler en mobieler te werken, met betere digitale verbindingsmogelijkheden. De weg hiernaartoe is echter niet zonder hindernissen. Ze moeten er namelijk ook voor zorgen dat hun zakelijke informatie buiten de muren van het traditionele kantoor even veilig is als daarbinnen.

Hoe houdt u uw informatie veilig en blijft u toch voldoen aan de verwachtingen van uw werknemers? Zijn uw digitale gegevens goed beveiligd? Hoe brengt u uw records op orde vóór de komst van de AVG/GDPR? In de onderstaande handboeken leest u enkele veelvoorkomende beveiligingsscenario's waar vergelijkbare organisaties mee worden geconfronteerd. Ook krijgt u tips om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Beveiliging zit in ons DNA. En dat beweren we niet zomaar: onlangs is Ricoh door IDC MarketScape benoemd tot wereldwijd marktleider op het gebied van print- en documentbeveiliging.

Lees meer


Wij helpen u om uw organisatie te beveiligen

De basis van al onze producten en services is beveiliging. Ricoh neemt dan ook de best practices voor effectieve en aantoonbare cyberbeveiliging in al zijn ontwerpen mee. Nooit achteraf. En het maakt niet uit hoe veeleisend deze zijn. Download het volledige rapport voor meer informatie over onze beveiligingsmogelijkheden: Ricoh-beveiligingsoplossingen: Wij helpen u om uw organisatie te beveiligen

Downloaden

 • Apparaatbeveiliging

  Apparaatbeveiliging

  Hoe Ricoh u kan helpen om complexe gegevens- en apparaatbeveiligingsproblemen op te lossen.

 • Gegevensbeveiliging

  Gegevensbeveiliging

  Drie belangrijke gebieden waarin Ricoh uw gegevens vanaf document- of gegevenscreatie tot het eind beveiligt.

 • Documentworkflows beheren

  Documentworkflows beheren

  Met Ricoh's Managed Security Services zorgt u voor een optimale beveiliging van uw werkomgeving; voor nu en in de toekomst.


Risico- en reputatiebeheer

Bescherm al uw gegevens continu én optimaal. Ongeacht hoe deze worden ingezet binnen uw organisatie. Ricoh biedt innovatieve oplossingen voor informatiebeveiliging, volgens best practices in uw sector. Ook beschikken we over brede kennis van de vraagstukken die leven in verschillende sectoren.

Ricoh is wereldwijd ISO 27001-gecertifieerd voor informatiebeveiligingsbeheer. Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet, zodat we onze dienstverlening waar mogelijk kunnen aanscherpen.

Bescherm uw waardevolle data

Veiligheid staat voorop in al onze diensten. Van technologie en consultancy tot ondersteuning. Onze innovatieve oplossingen variëren van het beveiligd afdrukken van privacygevoelige documenten tot veilig opslag- en gegevensbeheer.

Hiernaast bieden we specifieke oplossingen voor uitdagingen in compliance. Zo voorkomen onze Data Cleansing Services dat persoonsgegevens of bedrijfskritieke informatie achterblijven in het geheugen van multifunctionele printers na een printopdracht.

Beveilig uw apparaten en locaties

Omdat veiligheid voor ons voorop staat, biedt Ricoh u ook oplossingen voor flexibel werken. Onze oplossingen stellen u in staat om vertrouwelijke documenten en gegevens veilig op afstand te distribueren, delen, volgen en beheren.

We hebben ruime ervaring in sectoren als de financiële dienstverlening, overheidsinstellingen en gezondheidszorg. Uiteraard helpen we u ook graag om oplossingen te implementeren die voldoen aan uw specifieke veiligheidsbeleid.


Heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Neem contact met ons op

Ook in