Cloud & IT-infrastructure
Cloud & IT-infrastructuur

Klaar voor de cloud

Ontdek onze oplossingen en services

Cloud & IT-infrastructure Services

Een werkomgeving waar iedereen altijd en overal efficiënt samenwerkt. En waar informatie altijd beschikbaar is. Dit vraagt om digitale transformatie - met de cloud als belangrijkste katalysator. Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt.
 
De juiste oplossing, roadmap én expertise
Om de mogelijkheden van de cloud volledig te benutten, is meer nodig dan alleen de technologie. Dit vraagt ook om een doordachte roadmap en een ervaren team van experts. De juiste cloudoplossing(en) en expertise om deze ook te beheren, stellen je in staat om de IT-infrastructuur te moderniseren en stroomlijnen. En om een toekomstbestendige en flexibele  werkomgeving in te richten. 
image

Twee derde van de organisaties zegt dat ze de cloud-doelstellingen niet hebben gehaald.

Met de Cloud & IT-infrastructuur Services van Ricoh kun je rekenen op  betrouwbare en heldere oplossingen, waarmee je een flexibele en innovatieve werkomgeving mogelijk maakt.
 
De cloud vergroot de veerkracht van je organisatie, maakt soepel online (samen)werken mogelijk én draagt bij aan de klantbetrokkenheid - essentieel in een tijd waarin we steeds digitaler opereren en communiceren. Veel organisaties hebben al ervaren welke cruciale rol de cloud speelt in de digitale transformatie. Met een 'cloud first-aanpak' innoveer je sneller, ben je in staat om nieuwe inkomsten te genereren én speel je gerichter in op de behoeften van klanten.
 
Samen bepalen we de juiste aanpak
De transitie naar de cloud is er in vele smaken. Ga je bijvoorbeeld voor 'cloud first' (volledig naar de cloud) of blijf je een deel on premise beheren? En past dit ook bij je organisatie? Bij Ricoh adviseren we je graag. We werken nauw samen met je team om inzicht te krijgen in de bedrijfs- en IT-strategie, de bestaande IT-infrastructuur en de (operationele) doelen. Samen bepalen we de juiste aanpak voor jouw organisatie. 
 
Optimaliseer je IT-infrastructuur
Bij Ricoh implementeren, beheren en optimaliseren we je volledige IT-infrastructuur. Profiteer van onze internationale expertise én van de persoonlijke service van ons lokale team in Nederland. Onze experts staan voor je klaar voor (technische) ondersteuning: je hebt hier zelf geen omkijken naar. 

Onze expertises

Cloud & IT-infrastructure Services

areo

Vereenvoudig. Automatiseer. Optimaliseer.

De wendbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit van je organisatie vergroten? De productiviteit verhogen én tegelijkertijd gegevens optimaal beveiligen? Met onze mix van cloudoplossingen maak je dit waar. Onze experts beschikken over uitgebreide kennis van de private, public en hybride cloud. Zij adviseren je graag over de juiste oplossing en aanpak voor jouw organisatie.
Lees meer

IT-infrastructure Solutions & Services

areo

Oplossingen en services op maat

Van hardware en software tot beheer en advies of consultancy. Bij Ricoh ondersteunen we je van A tot Z met de inrichting en implementatie van een flexibele, schaalbare en robuuste IT-infrastructuur. Hierbij kun je rekenen op betrouwbaar, veilig en efficiënt beheer van je bedrijfskritieke systemen.
Lees meer

Networking Solutions & Services

areo

Optimale connectiviteit, nu en in de toekomst

De onmisbare 'backbone' van elke IT-infrastructuur: een veilig, flexibel en schaalbaar bedrijfsnetwerk. Bij Ricoh implementeren, beheren en optimaliseren we dit netwerk. Zodat je altijd zeker bent van optimale connectiviteit en continuïteit, en de klant- en medewerkerstevredenheid hoog houdt.
Lees meer

Business Continuity & Disaster Recovery

areo

Maximale continuïteit van je processen

Nu we volop hybride werken, is het essentieel dat bedrijfsprocessen altijd en overal doorgang  vinden. Je wilt zeker zijn van maximale uptime van je IT-systemen. En dat informatie en (persoonlijke) gegevens optimaal beveiligd zijn. Ook bij een storing of calamiteit. Bij Ricoh beheren we daarom je IT-infrastructuur proactief en kun je terecht voor 24/7 (remote) support.
Lees meer

Contact

Onze experts staan voor je klaar

Benieuwd wat Ricoh voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op