homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en print. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Doe inspiratie op
Nieuwsbrief aanmelden

De duurzame werkomgeving is geen science fiction meer

Interview met: Maurits Aalders, Marketing Director, Ricoh Nederland

Als Digital Services Company draagt Ricoh bij aan verduurzaming van de werkomgeving. Marketing Director Maurits Aalders van Ricoh Nederland vertelt er meer over: “Als ik denk aan “de werkplek van de toekomst”, denk ik aan altijd en overal vlot kunnen (samen)werken. Waar en wanneer we maar willen, óók op afstand. Slim, veilig en vooral: duurzaam. Zo’n werkplek is allang geen science fiction meer. Dat is nu.”

Voor steeds meer organisaties is ‘hybride werken’ de norm. Waarbij medewerkers deels thuis en deels op kantoor werken. Maurits: “Zo’n manier van werken is een stuk duurzamer. Zo vermindert hybride werken het woon-werkverkeer. Ook helpt het organisaties de kantoorcapaciteit verkleinen, wat energiezuiniger is. En het gebruik van papieren documenten wordt steeds verder teruggebracht.”

Méér dan uw footprint verkleinen
Maar werken vanaf nu is méér dan ‘de footprint verkleinen’. Maurits: “Cloudgebaseerde oplossingen maken het steeds eenvoudiger om verbinding te maken, samen te werken aan documenten en vergaderingen interactief te maken. Met de juiste werkplekoplossingen neemt het werkplezier en de werknemersbetrokkenheid toe. Ook verhoogt het de productiviteit van personeel.”

‘Verduurzaming staat hoog op de managementagenda’

Hoog op de managementagenda
Verduurzaming staat hoog op de managementagenda van menig organisatie. Zeker voor grote corporates is het een centraal thema. Maurits: “Dat klopt, maar ik merk dat het ook in het mkb sterk leeft. Veel bedrijven gaan op dit vlak nog een grote slag maken. Door bewuster met resources om te gaan. De organisatie in te richten op het thema duurzaamheid. En vanuit die bewustwording keuzes te maken. Met oog voor mens en milieu.”

Een wereld aan mogelijkheden 
Wat kan Ricoh betekenen op het gebied van duurzaamheid? Maurits: “Ricoh neemt organisaties mee in een wereld van nieuwe mogelijkheden. Met innovatieve technologie, gestroomlijnde processen en toegang tot de juiste informatie. Waarbij het optimaliseren van werkprocessen en cloud- en IT-infrastructuurdiensten organisaties helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.”

Duurzaamheid in Ricoh-DNA
Het streven naar een duurzame, circulaire en inclusieve samenleving zit in het Ricoh-DNA, zo vertelt Maurits. “Dit grijpt terug op de visie van onze oprichter Kiyoshi Ichimura, die in 1946 de basis legde voor de bedrijfscultuur van Ricoh. De bedrijfsfilosofie moedigt elke collega aan om te streven naar ontwikkeling en verbetering. En om bij te dragen aan het belang van alle stakeholders, inclusief de omgeving, klanten en de samenleving.”

‘Met oog voor omgeving, klanten en samenleving’

Van elektrische (lease)auto’s tot leveranciersselectie 
Ricoh staat nog altijd voor aandacht voor aarde, welvaart en kansen voor iedereen, zo vertelt Maurits. “Dat merk ik elke dag aan de manier waarop we werken. Denk aan de reductie van CO2-uitstoot en watergebruik, aan recycling. Op deze vlakken nemen we veel maatregelen. Hier krijgen we ook erkenning voor. Zo staan we al jaren in de lijst van Top 200 Global Innovators en zijn we jaren op rij erkend als ‘outstanding company in the Climate Disclosure Leadership Index (CDLI)’.

Sustainable Development Goals
De bedrijfsdoelstellingen van Ricoh Global zijn bovendien afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN, zo vertelt Maurits. “Op die kaders sturen we letterlijk bij álles wat we doen. Van distributie tot product, van bedrijfsterreinen tot recycling en onze dienstverlening aan klanten.”

 ‘Samen duurzaamheidsdoelstellingen behalen’

Steeds verder verduurzamen
Ricoh wil steeds verder verduurzamen. En dat is een proces dat blijvend om aandacht vraagt, aldus Maurits. Hij besluit: “We blijven onze doelen naar boven bijstellen en nemen onze keten hierin mee: van leveranciers tot opdrachtgevers. Want de duurzame economie gaat voor Ricoh over innovatieve manieren vinden om klantwensen in te vullen. En tegelijk samen ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Om samen de weg in te slaan naar een betere toekomst. Hierin komt onze oorspronkelijke bedrijfsfilosofie nog altijd tot uiting.”



Maurits Aalders

Maurits Aalders

Maurits Aalders is als Marketing Director verantwoordelijk voor een optimale klantbeleving en het positioneren van Ricoh en haar producten en diensten in de markt. ”Met innovatieve technologie maken we informatie altijd en overal beschikbaar. In mijn blogs vertel ik hier graag meer over.”