homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en print. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Doe inspiratie op
Nieuwsbrief aanmelden

Ricoh en Avantage: win-win van digital services en solide IT

Interview met: Bob van Heyningen, CEO Ricoh Nederland, en Eric Carree, CEO Avantage, een Ricoh Company

Organisaties vooruithelpen, hun slagkracht vergroten. Met slimme digitale services en solide IT. Zodat mensen altijd en overal perfect kunnen (samen)werken. Met die ambitie in het vizier sloegen Ricoh Nederland en IT-dienstverlener Avantage begin 2021 de handen ineen. CEO’s Bob van Heyningen (Ricoh) en Eric Carree (Avantage) maken de balans op.

De overname van Avantage past bij de groeiambities van Ricoh, vertelt Bob van Heyningen. “We zijn vooral bekend van onze printoplossingen voor op kantoor en voor de grafische markt. De afgelopen jaren hebben we echter onze vleugels uitgeslagen. We ondersteunen organisaties met een compleet palet aan digital services. Denk aan oplossingen om documentstromen en processen te digitaliseren of hybride werkvormen te ondersteunen. Dat alles met het idee om de klant- en medewerkersbeleving te optimaliseren. Het zijn vooral oplossingen die tijd- en kostenbesparend werken, de efficiency verhogen en het leuker en gemakkelijker maken om digitaal (samen) te werken. Alleen raakten die steeds meer verweven met de IT-systemen van onze klanten. Dat is de reden waarom we Avantage hebben overgenomen. Daardoor hebben we nu de kennis en ervaring om onze klanten nog verder te brengen in hun digitale volwassenheid.”

‘Bij digitale services hoort een betrouwbare IT-infrastructuur’

De kracht van Avantage: solide IT

Met dit groeiende aanbod is Ricoh getransformeerd naar een Digital Services Company. En voor digitale services is solide en veilige IT een eerste vereiste. “En een betrouwbare IT-infrastructuur”, vertelt Eric Carree. “Dat is precies de kracht van Avantage. Door de verSaaSing van applicaties en de beweging van de IT-industrie naar de hybride cloud zijn die elementen nóg essentiëler geworden voor onze klanten. En laat die kennis nu juist al ruim 30 jaar bij Avantage aanwezig zijn. Een win-winsituatie dus, die volledig past in de strategie van Ricoh. Op het terrein van digitalisering, een moderne hybride cloudomgeving, de moderne werkplek en zeker ook cybersecurity bieden wij oplossingen die de effectiviteit en productiviteit van eindgebruikers - en daarmee de organisatie - vergroten.”  

Voordeel: alles onder één dak

De aanvulling op het portfolio van Ricoh is voor klanten een groot voordeel, legt Bob uit. “Alles is nu in één hand terechtgekomen. Wij verzorgen zowel de digital services als een perfect functionerende en veilige IT-infrastructuur, inclusief alle koppelingen. Voor onze klanten betekent dat veel meer gemak, kwaliteit en efficiency. Alles wordt in één keer goed geregeld.” 

‘Vertrouwen is waar het om gaat’

Onderdeel van bedrijfsvoering

Eric heeft de eerste gevolgen van de toegenomen slagkracht al gezien. “Een internationale klant van ons, met een vestiging in China, betrekt de IT-expertise nu bij een lokale Ricoh-partner. Maar ook onze mkb-klanten snappen heel goed dat het voordelig is om de expertise van Ricoh op het gebied van digitalisering bij één partij neer te leggen. Zij willen met ons in gesprek op basis van de bestaande vertrouwensrelatie.  Dat is mooi, want vertrouwen is cruciaal als je een essentieel onderdeel van je bedrijfsvoering voor een belangrijk deel uitbesteedt.”

‘Synergie en meerwaarde: samen kennis delen tijdens webinars’

Kennisdeling tijdens webinars
De samenwerking biedt volop mogelijkheden voor kennisdeling. Bob: “We vinden het belangrijk om kennis met elkaar te delen. En dat doen we niet alleen intern, maar ook extern. We organiseren webinars met als thema ‘Werken vanaf nu’. In deze webinars besteden we aandacht aan thema’s als de moderne werkplek, hybride vergaderen, cybersecurity en - niet te vergeten - digitale transformatie. Je ziet dan heel goed de synergie tussen Avantage en Ricoh. Dat is echt de meerwaarde van onze samenwerking richting de markt. De energie stroomt.”
 
Meerwaarde
Tijdens de samenwerking zien Ricoh en Avantage al direct resultaten van de goede culturele basis die beide bedrijven verbindt. Eric: “Waar het voor ons om gaat is klant- en medewerkerstevredenheid! De energie die is ontstaan, is gaaf om te zien. Dit komt omdat we nu nog meer expertise en relevante solutions in huis hebben.” Bob vult aan: “Klanten zien de meerwaarde. Zoals de situatie nu is, zijn er alleen maar winnaars. Beter kun je het niet krijgen.”



Bob van Heyningen

Bob van Heyningen

Bob van Heyningen is CEO van Ricoh Nederland. In zijn vorige rol was hij als (Regional) Chief Financial Officer verantwoordelijk voor Finance voor de Benelux, Scandinavië en Tsjechië en Slowakije. “Als Digital Services Company zorgen wij voor verandering. Met innovatieve technologie maken we informatie altijd en overal beschikbaar. Zo helpen we professionals optimaal werken en samenwerken. In mijn blogs vertel ik hier graag meer over.”



Eric Carree

Eric Carree

Eric Carree is CEO van Avantage. “Wij geloven dat we IT-technologie simpel en begrijpelijk moeten aanbieden. Daarbij zijn veiligheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid belangrijke elementen in onze dienstverlening. Onze missie ‘makes IT simple’ staat voor het vertalen van complexe IT-vraagstukken naar toepasbare oplossingen voor onze klanten. Met de omvang van onze organisatie en de ervaring van onze mensen blijven we innoveren en investeren in tools en kennis om onze dienstverlening continu af te stemmen op de klantvraag.”