homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Drie op vijf financiële instellingen gebruikt printtechnologie voor minder CO₂ uitstoot

‘s-Hertogenbosch, 12 september 2018 – Voor 57 procent van de Nederlandse financiële instellingen zijn nieuwe printtechnologieën een manier om de CO₂ uitstoot te verkleinen en een bijdrage te leveren aan het milieu. Dat blijkt uit een nieuw Europees onderzoek in opdracht van Ricoh bij 785 financiële professionals. Het onderzoek wijst verder uit dat naast milieubelangen ook personalisering en kostenbesparingen een grote rol spelen in het kiezen voor nieuwe printtechnologieën. 

printtechnologie

Volgens 83 procent is het inspelen op de wensen van de klant, zoals papierloze interactie en meer gepersonaliseerd bankieren, een belangrijke ontwikkeling in de sector. Hierbij zet 58 procent al nieuwe printtechnologieën in om aan deze wensen tegemoet te komen. Maar liefst 93 procent van de Nederlandse financiële instellingen is zich bewust van de nieuwe wettelijke eisen die hiermee gepaard gaan. 

Maurits Aalders, Director Marketing Ricoh Nederland: “De financiële dienstensector is aan het veranderen. Nu challengers en start-ups concurreren met gevestigde spelers om klanten voor zich te winnen, verschuift de focus van de sector in een hoog tempo naar digitale interactie. Door digitalisering en nieuwe printtechnologieën kunnen financiële instellingen flexibeler concurreren met nieuwe, gebruiksvriendelijke fintechaanbieders.”

Alle Nederlandse financiële instellingen zeggen in staat te zijn om in te spelen op de vraag van de klant naar papierloze facturatie. De uiteenlopende eisen van klanten en de behoefte aan meer personalisering maken dat echter niet eenvoudig. Zo ervaart 79 procent van de Nederlandse financiële instellingen dat er klanten zijn die zich verzetten tegen de omschakeling naar papierloze facturatie. 

Klantvoorkeuren opslaan en de interactie personaliseren is dan ook cruciaal voor de loyaliteit van klanten. Naast nieuwe technologie doet 79 procent van de Nederlandse ondervraagde instellingen een beroep op nieuwe vaardigheden om beter in te kunnen spelen en te anticiperen op de veranderende verwachtingen van de klant. 

Aalders voegt hieraan toe: “Klanten van financiële instellingen zitten niet te wachten op overmatige of irrelevante communicatie. Nieuwe printtechnologieën helpen organisaties om het bankieren te stroomlijnen, kosten te besparen en tegemoet te komen aan de steeds milieubewustere consument.”

Lees meer op http://www.ricoh.nl/thoughtleadership

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl