BDO kiest voor samenwerking met Ricoh voor printdiensten en het optimaliseren van werkprocessen
16.11.2016

BDO kiest voor samenwerking met Ricoh voor printdiensten en het optimaliseren van werkprocessen

Eindhoven, 16 november 2016 – BDO Accountants & Adviseurs en Ricoh gaan samenwerken. Beide partijen tekenden daarvoor onlangs de overeenkomst. Ricoh wordt leverancier op gebied van printdiensten en gaat BDO ondersteunen bij het optimaliseren van werkprocessen.

Meest geavanceerde en duurzame printdiensten
Ricoh gaat alle 28 vestigingen van BDO in Nederland voorzien van het nieuwste type multifunctional die medewerkers optimaal faciliteren om flexibel en efficiënt te werken. Zo kan er straks geprint worden vanaf mobiele devices en kunnen prints veilig met code of pas opgehaald worden bij iedere printer. De nieuwe multifunctionals zijn voorzien van het intuïtieve touch & swipe Smart Operations Panel met een voor BDO op maat gemaakte interface. Dankzij het gebruiksvriendelijke Smart Operations Panel en de nieuwe Human Detection Sensor, waardoor de opstarttijd erg snel is, draagt Ricoh’s oplossing bij aan de medewerkerstevredenheid. Iets wat in de samenwerking de belangrijkste KPI is. BDO heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel en heeft dan ook gekozen voor een duurzame oplossing waardoor straks CO2-neutraal geprint wordt.

Procesoptimalisatie zorgt voor tijdswinst
Naast optimalisatie van het printerpark gaat Ricoh het machtingsproces van vooraf ingevulde aangiftes (VIA’s) optimaliseren. Dankzij de scanoplossing van Ricoh wordt het proces fors versneld en voor een belangrijk deel geautomatiseerd. Ook de werkprocessen rondom jaarrekeningen worden geoptimaliseerd. Waar dit eerst een arbeidsintensief proces was, waar stukken eerst geprint en vervolgens gekopieerd moesten worden naar het juiste briefpapier of tabblad, kan dit nu vanaf de computer. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst.

Marcel Donkers, Hoofd ICT bij BDO: “Ricoh is een innovatieve partij die veel energie en enthousiasme uitstraalt. Ik kijk uit naar een verdere optimalisatie van de manier waarop we werken, iets wat ten goede komt aan onze medewerkerstevredenheid en onze klanten. Wij gaan dan ook graag het partnership met Ricoh aan.”

Jeroen van Eijk, Accountmanager Ricoh Nederland: “We zien ontzettend veel mogelijkheden om andere manieren van werken te omarmen in de accountancy-en advies sector. Dankzij het innovatieve karakter van BDO kunnen we gezamenlijk een stap maken op het slimmer inrichten van hun processen. Daar ben ik ontzettend trots op”.
Een belangrijk onderdeel van het partnership tussen Ricoh en BDO is dat er wordt gekeken naar verdere innovaties en samenwerking. Beide partijen hebben dan ook afgesproken om de komende jaren gezamenlijk hier sterk op in te zetten.

BDO kiest voor samenwerking met Ricoh voor printdiensten en het optimaliseren van werkprocessen
Foto-onderschrift VLNR: Jeroen van Eijk (Accountmanager Financial Services Ricoh Nederland), Rutger Sneep (Sales Development Manager Ricoh Nederland), Marcel Donkers (Hoofd ICT BDO), Frans Hermans (Projectmanager IT BDO), Dick den Braber (Voorzitter Raad Van Bestuur BDO) en Rached Dekker (Director Major Accounts Ricoh Nederland)

|BDO Accountants & Adviseurs|
In de nieuwe economie doen kansen zich sneller voor dan ooit. Nieuwe spelregels geven een boost aan zakelijk werken. En een nieuwe generatie staat klaar om het anders te doen. Beter, slimmer, innovatiever. Wie succesvol wil ondernemen, moet zelf ook vernieuwen. Open staan voor verandering. En met open vizier kijken naar de mogelijkheden die voor ons liggen.

Nieuwe perspectieven, dát is wat BDO u wil bieden. En kan bieden, dankzij onze unieke combinatie van lokale marktkennis en een internationaal netwerk. Persoonlijke dienstverlening en een professionele aanpak. BDO helpt u graag om vanuit een andere invalshoek naar uw business te kijken. Zodat u de juiste beslissingen neemt om uw organisatie sterker, wendbaarder en succesvoller te maken. Of u nu een mkb-bedrijf, familiebedrijf, publieke organisatie of internationale onderneming bent.

BDO kijkt graag met u vooruit. Samen komen we tot nieuwe inzichten en nieuwe kansen in uw markt. Samen creëren we nieuwe perspectieven.

Ga voor meer informatie naar http://www.bdo.nl


|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl