homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Bedrijven kunnen groei realiseren met digitale transformatie

Ricoh, ‘s-Hertogenbosch, 1 december 2022 – Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) kan de komende vijf jaar met 3,2% worden verhoogd dankzij digitale transformatie. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat Ricoh vandaag publiceert.

Bedrijven kunnen groei realiseren met digitale transformatie

Automatisering kernonderdeel digitale transformatie
Het onderzoek is uitgevoerd door Opinium in opdracht van Ricoh, en geanalyseerd door Centre for Economics and Business Research (CEBR). Aan het onderzoek deden 1000 werknemers en 250 beslissers van organisaties in Nederland mee. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties erkennen dat tijdrovende processen een grote impact hebben op hun personeel. 78% ziet de automatisering van ‘minder uitdagende taken’ als kernonderdeel van hun digitale transformatiestrategie.

Veel tijd kwijt aan administratieve taken
De gemiddelde werknemer besteedt momenteel bijna 29% van zijn dag aan administratieve taken. Daarom moeten bedrijven hun plannen om te groeien versnellen. Zodat het personeel meer tijd overhoudt voor belangrijkere taken. Op die manier kunnen bedrijven hun productiviteitswinst en de werknemersbetrokkenheid vergroten. 

Behoefte aan passende technologie
Werknemers verlangen naar de juiste technologie waarmee ze hun activiteiten kunnen stroomlijnen, zodat ze meer tijd overhouden voor betekenisvol werk. De meerderheid (62%) denkt dat ze waardevoller zijn voor het bedrijf als ze over de juiste technologie zouden beschikken. 74% van de werknemers ziet automatiseringstools als middel voor het reduceren van tijdrovende, repetitieve taken.

Productiviteit krijgt een impuls
Europese bedrijven die in het afgelopen boekjaar automatiseringssoftware hebben geïmplementeerd, kenden een gemiddelde productiviteitsstijging van 14%. Een belangrijke winst voor bedrijven, die concurrerend willen blijven in een veranderende en onrustige markt.  

Automatisering draagt bij aan tevredenheid medewerkers
Het onderzoek toont ook aan dat een grotere investering in de tools en systemen waar werknemers naar op zoek zijn, het moreel kan verhogen en het personeelsverloop kan verminderen. Werknemers bij Europese bedrijven die vorig jaar automatiseringstools hebben geïmplementeerd, zijn naar verluidt meer tevreden met hun baan. Zij blijven waarschijnlijk langer bij het bedrijf. Van alle technologie-investeringen die bedrijven hebben gedaan, was er bij de introductie van automatiseringstools het laagste personeelsverloop. 

Nu is het moment om te automatiseren
Eugene Kersjes, CEO van Ricoh Nederland, zegt: “Het is positief om te zien dat organisaties concrete stappen zetten om het dagelijks werk te stroomlijnen, kernprocessen te automatiseren en administratieve taken te verminderen. Het is hierbij zaak om snel in actie te komen. Werknemers zijn klaar voor automatisering. Ze zijn zelfs actief op zoek naar werkgevers die hierin investeren. Het versnellen van de digitale transformatie en het leveren van de tools waarmee mensen waardevoller werk kunnen doen, is essentieel als bedrijven concurrerend willen blijven, talent willen aantrekken en behouden én duurzame groei willen stimuleren.”

Kijk voor meer informatie op www.ricoh.nl/insights/

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl