Beursprimeurs tijdens Sign & Print Expo
18.02.2019

Ricoh toont uitbreiding grootformaat-portfolio in Gorinchem

Ricoh breidt haar portfolio voor de sign- en displaymarkt verder uit. Dat levert tijdens de vernieuwde Sign & Print Expo in Gorinchem twee beursprimeurs op: het Ricoh Pro TF6250 vlakbed printsysteem en de Pro L5160 roll-to-roll latexprinter maken er hun Nederlandse debuut. “Sign & Print Expo biedt ons een perfect podium om in te spelen op de trends in twee vakgebieden die elkaar steeds vaker ontmoeten”, zegt Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling kansen biedt aan ondernemende sign- en grafimediaprofessionals.”

Sign Print Expo
“Professionele printbedrijven in de sign en display markt hebben steeds meer behoefte aan het printen van kleinere oplages, meer functionaliteiten en creatieve mogelijkheden, en een verhoogde productiviteit. Ricoh komt daaraan tegemoet met een verdere verbreding van haar aanbod”, stelt Stevens. De Sign & Print Expo-bezoekers kunnen de nieuwste toevoegingen live in actie zien:

Ricoh Pro TF6250: ook op glas, hout en metaal

Met het nieuwe Ricoh Pro TF6250 vlakbed printsysteem kan op een breed scala aan (plaat)materialen – zoals hout, glas en metaal, tot maar liefst 110 mm dikte – worden geprint. Naast CMYK beschikt het systeem ook over de mogelijkheid om een witte inkt of een transparante ‘clear’-inkt aan te brengen, of een primer om de hechting op lastige substraten te verbeteren. De Pro TF6250 is met een snelheid van 64 m2/uur een uiterst productief systeem.

Ricoh Pro L5160 roll-to-roll latex: snel en veelzijdig

Vorig jaar tijdens Fespa in Berlijn kreeg de industrie al een voorproefje van de nieuwe Ricoh Pro L5160 roll-to-roll latexprinter. Nu is het systeem, geheel door Ricoh ontwikkeld en voorzien van de eigen printkoppen en latex-inkten, gereed voor haar marktintroductie. De combinatie van hoge inktdekking en -hechting, met de opties CMYK en CMYK plus wit, maakt de productie van scherpe, heldere prints mogelijk voor een breed scala aan toepassingen op verschillende substraten. Zelfs bij een topsnelheid van 44 m2/uur zorgt de combinatie van de veelzijdige latexinkten en speciale droogtechnologie ervoor dat de bedrukte materialen direct verder kunnen worden verwerkt.

Meer nieuws: zwart-wit en direct-to-garment

Uiteraard grijpt Ricoh de Sign & Print Expo in Gorinchem aan om de volle breedte van haar omvangrijke portfolio te tonen. Nieuw zijn bijvoorbeeld ook het Ricoh Pro 8300 zwart-wit printproductiesysteem en de direct-to-garment Ricoh Ri 1000 textielprinter.

Vijfde kleur inspireert creatieve studenten

Speciale aandacht is er voor de mogelijkheden met het gebruik van een vijfde kleur, zoals neon-geel of fluorescerend roze, op de Ricoh Pro C7200X. Studenten van SintLucas, de creatieve vakopleiding in Eindhoven en Boxtel, werden door Ricoh uitgedaagd nieuwe toepassingen te bedenken. De inspirerende resultaten van deze challenge zijn in Gorinchem te zien op de Ricoh stand I-112.

Bezoek aan stand

Ricoh nodigt professionals in de sign- en grafimediabranche graag uit voor een bezoek aan stand I-112 tijdens Sign & Print Expo, van 26 tot en met 28 maart 2019 in de Evenementhal in Gorinchem. Vraag uw gratis toegangskaarten aan via inspire.ricoh.nl/eticket.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl