Centric en Ricoh gaan strategisch partnership aan
13.06.2019

Centric en Ricoh gaan strategisch partnership aan

Ricoh levert printdiensten aan Strukton, Centric en Antea

‘s-Hertogenbosch, 13 juni 2019 - Centric en Ricoh tekenen een intentieverklaring voor een strategische samenwerking. Deze samenwerking vloeit voort uit de overeenkomst die Ricoh heeft gesloten met Strukton, Centric en Antea Groep voor de levering van 385 multifunctionele printers (MFP’s). Beide partijen versterken elkaars propositie door het gezamenlijk leveren van totaaloplossingen in documentbeheer en IT-dienstverlening.

Ricoh Centric ThomasAbrahams
De strategische samenwerking tussen Ricoh en Centric wordt al in de praktijk gebracht bij Strukton, Centric en Antea Groep. Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group is al geruime tijd klant van Ricoh. Met de nieuwe overeenkomst wordt deze samenwerking uitgebreid naar bouw- en spoorbedrijf Strukton en IT-dienstverlener Centric. De implementatie vormt een mooie showcase voor toekomstige gezamenlijke implementaties, waarbij de printdiensten van Ricoh volledig geïntegreerd worden met de hostingdiensten van Centric.
“In gesprekken met klanten rond IT-outsourcing en business process outsourcing is de integratie van printdiensten vaak een belangrijk onderwerp. Het selecteren van een nieuwe printerleverancier vormde voor ons dan ook een mooie kans om hierop in te spelen. We zetten zo niet alleen in op een perfecte printomgeving voor onze eigen kantoren, maar sorteren hier ook direct voor onze klanten op voor”, zegt Hans Schrijver, directeur bij Centric. “Door een volledige outsourcing van printing- en document workflow-applicaties en -diensten hoeven klanten zich geen zorgen meer te maken over mogelijke downtime of beheerissues. We hebben veel vertrouwen in Ricoh als toekomstig partner op dit vlak en geven onze strategische samenwerking momenteel verder vorm.”
“We zijn zeer verheugd dat Strukton, Centric en Antea Groep voor ons hebben gekozen. Antea Groep is al jarenlang een waardevolle Ricoh-klant en het is mooi dat we onze expertise nu verder kunnen uitbreiden naar Strukton en Centric”, zegt Rob Baggerman, Commercieel Directeur bij Ricoh. “In een markt waarin de digitalisering van de werkplek in snel tempo vorm krijgt en outsourcing van data, infrastructuur en IT-diensten steeds meer gemeengoed wordt, is het heel waardevol om samen op te kunnen trekken met een ervaren en bewezen IT-partner als Centric.

We kijken ernaar uit om wederzijdse en nieuwe klanten gezamenlijk van geïntegreerde totaaloplossingen te voorzien, waarmee zij altijd en overal optimaal digitaal kunnen werken.”

Kijk voor meer informatie op www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl