04.06.2024

Cimpress investeert in supersnelle inkjetpers van Ricoh

‘s-Hertogenbosch, 4 juni 2024 – Cimpress, marktleider in persoonlijke communicatie, breidt zijn toepassingsmogelijkheden uit met de RICOH Pro™ VC80000 hogesnelheidsinkjetpers. De keuze van Cimpress voor Ricoh bekrachtigt het voornemen van beide organisaties om verder samen te werken. De handtekening voor de order werd gezet tijdens vakbeurs drupa 2024 in Düsseldorf, op de stand van Ricoh.

Cimpress investeert in supersnelle inkjetpers van Ricoh
Robert Keane, oprichter, CEO en voorzitter van Cimpress (links) en Koji Miyao, President van Ricoh Graphic Communications en Senior Corporate Officer, bekrachtigen de order met een ferme handdruk tijdens drupa 2024

In productie bij VistaPrint

Met het nieuwe systeem gaat VistaPrint - een dochteronderneming van Cimpress – de productie in een van hun fabrieken stroomlijnen via (meer) automatisering. Ook gaat de organisatie gebruikmaken van RICOH Predictive InsightTM. Met dit alles kan VistaPrint de bestaande expertise in printwerk op maat verder ontwikkelen en uitbreiden. 

Uitzonderlijke drukkwaliteitprintkwaliteit

De Pro VC80000 is ontworpen om digitaal drukwerk van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Denk hierbij aan direct mailings, boeken, catalogi, tijdschriften en andere commerciële printtoepassingen. Deze uitingen zijn met de Pro VC80000 te printen op diverse media tot 300 g/m². Het systeem zorgt voor een hoge mate van automatisering van de productie én betere controle van de printkwaliteit. Functies voor ‘machine learning’ en data-analyse zorgen voor voorspelbare en herhaalbare output met zo min mogelijk tussenkomst van een operator.

De nieuwste investering past in de implementatie van tonergebaseerde technologieën door Cimpress. In Europa gebruikt de organisatie bijvoorbeeld al de RICOH Pro™ C9500.

Klantervaring staat centraal

Robert Keane, oprichter, voorzitter en CEO van Cimpress, vertelt: “Service voor onze klanten staat centraal in alles wat we doen. Daarom werken we graag samen met Ricoh, die de klantervaring ook vooropzet. Samen hebben we een passende en krachtige productieoplossing gevonden in de vorm van de Pro VC80000. Met dit systeem verbeteren we onze reactiesnelheid en efficiëntie nog verder. En kunnen wij onze klanten op elk moment bieden wat ze nodig hebben.”

Samen innoveren

Koji Miyao, President Ricoh Graphic Communications & Senior Corporate Officer, vult aan: “We zijn opgetogen dat een toonaangevende speler die zó ervaren is in hogesnelheid inkjetsystemen investeert in onze oplossing. Onze samenwerking met Cimpress is gebaseerd op het principe van Co-innovatie. Zo werken we samen aan een succesvolle toekomst.”

Meer weten? 

Ga naar: https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/

Of bezoek ons op de stand van drupa, in hal 8a, Messe Düsseldorf, Duitsland.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in