homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Digitale platforms verhogen de werkstress bij 33% van de Nederlandse medewerkers

’s-Hertogenbosch, 28 juni 2022 – Digitale platforms ontzorgen kantoormedewerkers nog te weinig bij het stroomlijnen van werkprocessen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Opinium in opdracht van Ricoh*. Technologieplatforms die zijn geintroduceerd tijdens de coronapandemie verhogen de werkdruk zelfs, volgens een derde (33%) van de Nederlandse medewerkers. Dit komt met name door gebrek aan digitale vaardigheden. Investeren in de nodige tools en trainingen is daarom van essentieel belang. 

Digitale platforms verhogen de werkstress bij 33% van de Nederlandse medewerkers

Het hinderlijke werkproces is niet de enige opvallende conclusie uit het onderzoek. Dit zijn vijf verdere observaties over de rol van technologie op het werk en het effect op de bedrijfscultuur.

    1. Tech vermindert motivatie
Technologie kan niet alleen de werkdruk verhogen, maar ook de motivatie verminderen. Meer dan een derde (40%) van de werknemers zegt het moeilijk te vinden gemotiveerd en betrokken te blijven bij hun organisatie. Dit is 20 procent méér dan in 2020. Communicatie- en technologische problemen tijdens het werken op afstand liggen hieraan ten grondslag. Nog te vaak wordt er te weinig geexperimenteerd met de mogelijkheden die technologie ons biedt, waardoor kansen te weinig worden benut. Medewerkers kunnen digitaal productiever werken dan ze denken. 

    2. Bedrijfscultuur 
In de afgelopen twee jaar hebben er op werkgebied veel veranderingen plaatsgevonden: van op kantoor werken naar volledig thuis werken, met als resultaat een hybride vorm. Deze aanpassingen hebben effect op de bedrijfscultuur. Zo geeft bijna de helft (41%) van de medewerkers aan dat hun bedrijfscultuur heeft geleden onder de beperkingen van de coronapandemie, 

    3. Carrièrekansen
Ondanks de technologische problemen is bijna tweederde (67%) van de kantoormedewerkers optimistisch over de kansen die het hun carrière biedt. Geautomatiseerde processen kunnen het werk in belangrijke mate vergemakkelijken en flexibiliseren. Waarbij medewerkers bepaalde handelingen of acties, tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen uitvoeren. 

    4. Toekomst investering 
Medewerkers zijn minder sceptisch over procesoptimalisatie dan voor de coronapandemie. Zo vertrouwt een aanzienlijk deel (78%) van de medewerkers dat hun werkgever nu investeert in technologische ontwikkelen om te voldoen aan de eisen van de toekomstige werkplek. Dit vertrouwen is met 19 procent gestegen sinds 2020. 

    5. Training van werknemers
De introductie van nieuwe technologische innovaties en digitale platform zorgen voor nieuwe werkvormen. Het belang van meer tech-savy werknemers neemt hierdoor toe. Het overgrote deel (80%) van de medewerkers verwacht dan ook dat werkgevers de nodige tools en trainingen aanbieden om hen te helpen zich aan te passen aan nieuwe rollen en werkvormen naarmate technologie zich verder ontwikkelt. 

Maurits Aalders, Marketing Director bij Ricoh Nederland, zegt: "Investeren in de juiste technologie en training is cruciaal om thuiswerken en hybride werken te laten slagen. Zowel werknemers als beleidsmakers weten dat technologie kansen biedt om de werkcultuur en -processen te verbeteren. Het gebruik van technologie om de juiste werkplek te creëren is van essentieel belang om de beste mensen aan te trekken en te behouden, in een markt waar de vraag naar digitaal vaardig talent zo groot is."  

* Het onderzoek is uitgevoerd onder 3000 respondenten, bestaande uit kantoormedewerkers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië Spanje en Nederland.  De Nederlandse onderzoeksgroep bestond uit 500 medewerkers.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl