homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Ricoh grootformaat latexprinters winnen EDP Award

’s Hertogenbosch, 1 februari 2022 – Ricoh heeft een prestigieuze erkenning van EDP in de wacht gesleept. De Ricoh Pro L5130e en Ricoh Pro L5160e hebben de EDP 2021 Roll-to-roll Printers tot 170cm Award gewonnen.
Ricoh grootformaat latexprinters winnen EDP Award

EDP Awards
De EDP Awards geven erkenning aan belangrijke ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. De EDP Association wil innovatie in de sector bevorderen. Daarnaast helpen zij bedrijven aan technologie om hun activiteiten te versterken en te focussen op groei.

De systemen zijn gebaseerd op Ricoh’s toonaangevende expertise in inkjetkoppen en inkttechnologie. Ze zijn een verdere ontwikkeling in de evolutie van de succesvolle Ricoh Pro™ L5130 en Ricoh Pro™ L5160 grootformaat latexprinters.

Nieuwe mogelijkheden
De productiesystemen zorgen voor nieuwe mogelijkheden dankzij de toevoeging van groene en oranje inkten als aanvulling op het al beschikbare wit. Nieuw zijn:

  • Aanzienlijke uitbreiding van het kleurbereik in vergelijking met bestaande inkttechnologie op de markt.
  • Nauwkeurige reproductie van een ruimere keuze aan Pantone- en merkkleuren.
  • Minder inktverbruik, waardoor het bijvoorbeeld niet meer nodig is om magenta en geel te mengen om oranje te maken of cyaan en geel te mengen om groen te maken.
  • Mogelijkheid voor grafimediabedrijven om met tweemaal CMYK te printen voor productiviteitswinst. En de mogelijkheid te printen met CMYK en wit voor transfermaterialen, metallics en donkere substraten.

De systemen zijn voorzien van drie versprongen opgestelde Ricoh GEN5 industriële printkoppen. Deze printkoppen maken printsnelheden mogelijk van 46.7m2 per uur in de hogesnelheidsmodus met 4 kleuren tot 25m2 per uur in de standaardmodus. De lage bedrijfstemperatuur bij de inktdroging zorgt voor een lager energieverbruik. De Greenguard-gecertificeerde latexinkt maakt duurzame en rendabele productie mogelijk.

De efficiënte werking wordt ondersteund door ColorGATE Productionserver. Dit is een toonaangevende RIP-softwareoplossing, die is afgestemd op de eisen voor printen op grootformaat.

Indrukwekkende resultaten
Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs, Ricoh Nederland, zegt: “Door de snelle en nauwkeurige reproductie van levendige kleuren kun je aansprekende prints produceren. De productiesystemen zorgen voor indrukwekkende en krachtige resultaten voor een breed scala aan applicaties. Ook is de productie duurzaam en kosteneffectief doordat je bespaart op afval, inkt en energieverbruik. Tijdens de pandemie hebben onze grootformaatprinters gezorgd voor duidelijke signage rondom de overheidsrichtlijnen.”

Meer informatie over Ricoh oplossingen is beschikbaar op www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl