EDP erkenning voor de Ricoh Pro™ VC70000
20.05.2019

EDP erkenning voor de Ricoh Pro™ VC70000

's-Hertogenbosch, 20 mei 2019 – Ricoh’s baanbrekende Ricoh Pro™ VC70000 rotatieve kleureninkjetplatform, dat enerzijds commerciële drukkerijen in staat stelt om meer werk te migreren van hun offsetplatformen naar digitaal, en anderzijds digitale drukkerijen en printbedrijven om meer offsetachtige applicaties te produceren, heeft een prestigieuze erkenning in de branche in de wacht gesleept.

EDP erkenning voor de Ricoh Pro™ VC70000
Erkenning van EDP voor het Ricoh Pro VC70000 technologieplatform
De Ricoh Pro VC70000 heeft op FESPA München een EDP Award gewonnen in de categorie Commercial Printing Systems – Web Fed Printers.
De Ricoh Pro VC70000 is uitgerust met een nieuw, door Ricoh ontworpen, gepatenteerd droogsysteem en Ricoh’s nieuwe inkten voor een uitgebreid kleurenbereik. De inkten stellen gebruikers in staat om direct, zonder voorbehandeling, op uiteenlopende offset papiersoorten te printen. Zo creëert het platform mogelijkheden voor toekomstgerichte printprofessionals om aan offset gelijkwaardige resultaten te combineren met digitale productieflexibiliteit voor commercieel drukwerk, direct mail en boekapplicaties.
Het platform print met snelheden tot 150 meter per minuut en produceert bijna 12.000 dubbelzijdige B2-vellen per uur. Het is voorzien van Ricoh’s nieuwste, state-of-the-art, drop-on-demand piëzoprintkoppen, die een resolutie van 1200 x 1200 dpi produceren op niet-gecoate, offset gecoate, inkjet behandelde of inkjet gecoate papiersoorten.
Eef de Ridder, Vice President, Commercial Printing Group, Ricoh Europe, zegt: “Wij zien de gepatenteerde droogtechnologie, de door Ricoh ontwikkelde inkten, de productie op hoge snelheid, de uitgebreide mediaflexibiliteit en de uitstekende outputkwaliteit van het platform als een winnende combinatie. We zijn blij dat EDP het met ons eens is en ervoor gekozen heeft om de ongeëvenaarde prestaties van het platform te erkennen.”
De EDP Awards onderscheiden de beste ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. De EDP Association focust op manieren om technologische bedrijven te helpen de juiste oplossing voor hun applicaties te vinden.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl