Etisphere Institute benoemt Ricoh voor zevende keer op rij tot een van ’s werelds ‘Most Ethical Companies’
11.03.2016

Etisphere Institute benoemt Ricoh voor zevende keer op rij tot een van ’s werelds ‘Most Ethical Companies’

Tokio, ’s-Hertogenbosch,  11 maart, 2016 –  Ricoh is benoemd tot een 2016 World’s Most Ethical Company® door het Ethisphere Institute, een leidend instituut op het gebied van standaarden voor ethische bedrijfsvoering.

Dit jaar bestaat Ethisphere en de verkiezing van World’s Most Ethical Companies tien jaar. Etisphere erkent bedrijven die hun handelingen en principes op elkaar afstemmen, hard werken om verantwoordelijkheid te incorporeren in hun bedrijfs-DNA en hiermee de standaarden voor de toekomst vormgeven.

"Bedrijven vertrouwen op Ethisphere om de standaarden voor bedrijfsvoering steeds verder te verhogen en te monitoren. Organisaties die leidend zijn op het gebied van citizenship, integriteit en transparantie bieden meerwaarde voor investeerders, lokale gemeenschappen, klanten en medewerkers. Dit resulteert in een duurzaam zakelijk voordeel", aldus Ethisphere’s Chief Executive Officer, Timothy Erblich.

Aan Ricoh wordt voor de zevende keer op rij deze erkenning toegekend. “Als wereldwijd maatschappelijk betrokken bedrijf streven we naar een eerlijke en integere bedrijfsvoering. We zijn dan ook vereerd om opnieuw benoemd te zijn tot een World’s Most Ethical Company door het Ethisphere Institute,” zegt Donna Venable, Corporate Associate Advisory Officer, Ricoh Company. “De onderscheiding onderstreept onze ethische focus als wereldwijd technologiebedrijf en het vertrouwen dat partners in ons stellen als het gaat om het vastleggen, beheren en transformeren van informatie in huidige dynamische werkomgevingen.”
Methodologie & beoordeling De beoordeling voor de erkenning als World's Most Ethical Company is gebaseerd op het Ethics Quotient™ (EQ)-raamwerk, de afgelopen jaren ontwikkeld door het Ethisphere Institute op basis van het advies van de experts in het Methodology Advisory Panel. Het EQ biedt een kwantitatieve methode om de prestaties van een bedrijf op een objectieve, consistente en gestandaardiseerde manier te beoordelen. 
Bekroonde bedrijven De volledige lijst van de 2016 World's Most Ethical Companies is te bekijken op http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/.

Best practices en inzichten van de bedrijven die in 2016 zijn onderscheiden,  worden de komende maanden gepubliceerd in de vorm van een whitepaper en infographics. De inzichten van 2015 zijn hier te downloaden.   

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl