homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Europese middelgrote bedrijven lopen jaarlijks 433 miljard euro mis

Top 3 belemmeringen:
Wet- en regelgeving
Aantrekkingskracht op talent
Toegang tot technologie


Ricoh Nederland, ‘s-Hertogenbosch, 12 september 2016 – Europese middelgrote bedrijven lopen jaarlijks potentieel elk 5,7 miljoen Euro1 mis door barrières die hun groei belemmeren. Met 75.000 middelgrote bedrijven in Europa2 komt de totale potentiële misgelopen omzet neer op 433 miljard Euro3. Dat is bijna gelijk aan het jaarlijkse BBP van België4 en bijna de helft van het jaarlijkse BBP van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek onder Europese middelgrote bedrijven door Ricoh.

Dit terwijl middelgrote bedrijven in Europa grootschalige ambities hebben: 38% wil in de nabije toekomst naar de beurs gaan (IPO), in Nederland is zelfs 52% van de middelgrote bedrijven dit van plan. 21% van de Europese middenbedrijven gaat een ander bedrijf overnemen of fuseren om hun concurrentiekracht te versterken, in Nederland geldt dit voor 29% van de ondernemingen. Ondanks deze hoge ambities geeft 93% van de middelgrote bedrijven aan belemmerd te worden in hun groei. De drie belangrijkste barrières zijn: het moeten voldoen aan complexe wet- en regelgeving, moeite hebben met het aantrekken van toptalent op alle niveaus en problemen met het vinden, financieren en implementeren van de juiste technologie om hun ambities te ondersteunen.

Nederlandse bedrijven willen investeren in digitale technologie
Uit het onderzoek blijkt dat 30% van de middelgrote bedrijven in Europa nog geen digitale technologie inzet, specifiek gericht op groei als bedrijf. Tegelijkertijd ziet het Europese middenbedrijf grote kansen voor hun onderneming bij investeringen in digitale technologie. Een kwart van de Europese middenbedrijven denkt hiermee de transitie naar een meer ‘mobiel bedrijf’ te kunnen maken. Onder Nederlandse ondernemers ligt dit percentage zelfs op 67%. Ondernemers zien de inzet van digitale technologie als cruciaal voor het realiseren van winst die ze nu elk jaar mislopen. Nederlandse ondernemers geven in het onderzoek aan dat zij verwachten dat hun winst zal stijgen wanneer barrières op gebied van technologie, wet- en regelgeving en het aantrekken van talent lager worden. 15% van de Nederlandse ondernemers denkt dat hun winst dan met maar liefst 20% kan stijgen. Een kwart schat dat deze winststijging 11% zal zijn en de helft geeft aan dat de winstverwachting in hun bedrijf dan toeneemt met in ieder geval 7%.

Oplossing: innovatie en digitalisering
"Het grootste deel van de overheidssupport is gericht op kleine bedrijven, terwijl grote bedrijven over het algemeen prima voor zichzelf kunnen zorgen. Middelgrote bedrijven voelen zich daarom vaak het verwaarloosde kind onder de Europese bedrijven, in Nederland geldt dit voor 68% van deze bedrijven," zegt Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland. "433 miljard Euro is een enorm bedrag om mis te lopen, zowel voor middelgrote bedrijven als voor de Europese economie als geheel. Om hun ambities te realiseren, is het slim voor middenbedrijven om in te zetten op verdere digitalisering, zoals digitale facturering, efficiëntere facturerings- en betalingsprocessen of het digitaliseren van andere werkprocessen. Het is de hoogste tijd voor middelgrote bedrijven om prioriteit te geven aan innovatie en te zorgen voor flexibele ondernemingen met gestroomlijnde processen. Om op deze manier verder te groeien en hun omzet en winst vergroten."

Bekijk hier de infographic en lees hier het volledige rapport.

Lees meer op www.ricoh.nl/thoughtleadership en op www.werktrends.nl/tag/middelste-kind-syndroom

Opmerking: de definitie van een middelgroot bedrijf die dit onderzoek hanteert is een bedrijf met 50 - 500 medewerkers en een omzet van €3,51 miljoen tot €119 miljoen5.

1 Wisselkoers: 1,00 GBP = 1,19 EUR, xe.com, 27 juli 2016
2 Cijfers voor aantal middelgrote bedrijven in Europa verschaft door M-Institute, juli 2016
3 Totaal potentieel misgelopen omzet = gemiddelde geschatte misgelopen omzet vermenigvuldigd door het aantal middelgrote bedrijven in Europa (£364 miljard = £4,8 miljoen x 75.000)
4 World Economic Outlook Database April 2016, International Monetary Fund – GDP België, $454,687 miljard 2015
5 Wisselkoers: 1,00 GBP = 1,19 EUR, xe.com, 27 juli 2016


|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl