Fogra certificeert Ricoh Pro™ VC70000 volgens hoogste industrienormen
01.03.2022

Fogra certificeert Ricoh Pro™ VC70000 volgens hoogste industrienormen

’s Hertogenbosch, 1 maart 2022 – De Ricoh Pro VC70000 is het enige rotatieve inkjetsysteem op de markt dat is gecertificeerd met het prestigieuze Fogra Validation Printing System-certificaat (VPS). De erkenning bevestigt dat het productiesysteem voldoet aan de hoogste normen van de branche. Dit moet klanten extra vertrouwen geven dat het systeem consistente en herhaalbare drukwerkresultaten produceert die van uitstekende kwaliteit zijn.
Fogra certifies Ricoh Pro™ VC70000 to highest industry standards
De Ricoh Pro VC70000 heeft de Fogra-certificering behaald

Forga

Fogra is een toonaangevend onderzoekscentrum voor de grafische industrie. De strenge tests van Fogra VPS beoordelen of systemen die rechtstreeks op basis van digitale data drukwerk produceren, conform de ISO 12647-8-norm zijn. Daarbij wordt rekening gehouden met een breed scala aan criteria, inclusief proofing, kleur en glans van de media, kleurnauwkeurigheid, lichtechtheid en conformiteit met de PDF/X-norm.

Fogra heeft de Ricoh Pro VC70000 goedgekeurd voor conformiteit met de ISO 12647-8-norm in twee verschillende printomstandigheden: 

  • Fogra59 (bijgewerkte kleurruimte-uitwisselingsprofielen voor printers met een groot kleurbereik).
  • Fogra51 (voor printen volgens ISO 12647-2:2013 op premium gestreken papier).

De erkenning voor de Ricoh Pro VC70000 volgt op de Fogra-certificeringen voor de losblad kleuren productiesystemen Ricoh Pro™ C9200, Ricoh Pro™ C7200 en Ricoh Pro™ C5300.

Nauwkeurigheid en consistentie

Ricoh’s Customer Experience Centre in Telford, Verenigd Koninkrijk, ontving FograCert ProcessStandard Digital (PSD) PrintCheck Digital-certificeringen voor de Ricoh Pro VC70000. De certificering is 12 maanden geldig en certificeert Ricoh’s kleurnauwkeurigheid en consistentie van printopdrachten volgens de Fogra PSD-specificaties: ISO/TS 15311-2.

Christian Haneke, Innovation & Solutions Manager bij Sattler Premium Print, zegt: “We zijn blij dat onze Pro VC70000 nu Fogra-gecertificeerd is. De certificering stelt ons in staat om onze expansie in de markt voor commercieel drukwerk verder te zetten. We kunnen nu in inkjet jobs produceren die vroeger alleen in toner of offset haalbaar waren.”

Certificering geeft klanten extra vertrouwen

Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland voegt eraan toe: “De Fogra-certificering bevestigt de hoge kwaliteit van de resultaten die de Ricoh Pro VC70000 oplevert. De certificering moet onze klanten extra vertrouwen geven dat het productiesysteem consistente en herhaalbare drukwerkresultaten produceert die van uitstekende kwaliteit zijn. Zo kunnen ze hun activiteiten laten groeien. We zijn trots op deze nieuwe branche-erkenning van de toonaangevende prestaties van het systeem. Eerder sleepte het al de Printing Industries of Americas (PIA) InterTech Technology Award en een EDP Award in de wacht.”

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl