Grafimediabedrijf Heeter test de RICOH Pro™ Z75 en produceert sneller eersteklas drukwerk
07.11.2022

Grafimediabedrijf Heeter test de RICOH Pro™ Z75 en produceert sneller eersteklas drukwerk

Ricoh Nederland, ’s Hertogenbosch, 7 november 2022 – Grafimediabedrijf Heeter heeft de Ricoh Pro Z75 B2-velleninkjetpers uitgebreid getest, die naar verwachting medio 2023 beschikbaar komt in Nederland. Hiermee maakt het Amerikaanse bedrijf de stap van offsetdrukwerk naar inkjettechnologie. En dat biedt veel voordelen, zo blijkt uit de test. 

Ricoh Pro Z75 levert uitzonderlijke kwaliteit en productiviteit
Ricoh Pro Z75 levert uitzonderlijke kwaliteit en productiviteit

Inkjet versus offset

Kirk Schlecker, President van Heeter, zegt: “Wat we in de loop der jaren gezien hebben, is dat inkjet een betere kwaliteit kan leveren dan offset. En dat in minder tijd en met minder werkdruk voor ons personeel. Met de Ricoh Pro Z75 is zetten we de volgende stap.”

Grafimediabedrijven bezoeken Heeter

Grafimediabedrijven uit Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Denemarken hebben Heeter bezocht om de Pro Z75 persoonlijk te evalueren. Onder hen bevond zich Rafael Mari, medeoprichter van het Franse online grafimediabedrijf Realisaprint.com. Hij vertelt: “Wij staan voor de uitdaging om een ruimere keuze en mix aan applicaties te leveren en tegelijkertijd strakkere deadlines te halen. Ook hebben we te maken met stijgende grondstof- en energiekosten en een groeiende druk op de supply chain en ons personeel. Met een combinatie van drukkwaliteit en productveelzijdigheid beantwoordt de Pro Z75 de vraag naar visueel onderscheidend communicatiemateriaal met een snelle doorlooptijd en gegarandeerde kostenefficiëntie.”

Voordelen

De Ricoh Pro Z75 B2 levert de voordelen van vellendruk met de lage operationele kosten en hoge productiviteit van inkjet. Met het B2+-mediaformaat van 585 mm x 750 mm kunnen meer pagina’s op één vel geproduceerd worden. Het systeem is voorzien van Ricoh’s nieuwste printkoppen en inkten, die applicaties produceren met de hoge kwaliteit en prestaties waar grafimediabedrijven naar op zoek zijn. Dit productiesysteem maakt het gemakkelijker om kleine oplages te produceren en sneller over te stappen van offset op digitaal. Het systeem stelt grafimediabedrijven in staat om hogere benchmarks te realiseren in productiviteit, drukkwaliteit en flexibiliteit. 

Innoveren met inkjet

“Nu is het ideale moment om te innoveren met inkjet”, zegt Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer, Ricoh Nederland: “Grafimediabedrijven stappen in een recordtempo over van offset op digitaal. De Pro Z75 levert een krachtige combinatie van hoge productiviteit en hoge kwaliteit die de migratie in een stroomversnelling brengt. Met digitaal zijn er meer kansen om de kracht van data efficiënt en effectief te benutten op manieren die niet mogelijk zijn met offset.”

De verwachting is dat de Ricoh Pro Z75 midden 2023 beschikbaar is in de EMEA-regio. 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl