Het Customer Experience Centre van Ricoh breidt uit met ruimte voor 3D-printen
01.11.2022

Het Customer Experience Centre van Ricoh breidt uit met ruimte voor 3D-printen

’s-Hertogenbosch, 1 november 2022 – Ricoh breidt het state-of-the-art Customer Experience Center in Telford (Engeland) uit om de cocreatie met klanten en partners in de maakindustrie te intensiveren. 

Vanaf 7 november kunnen organisaties er terecht om de voordelen van de innovatieve 3D-technologie in de praktijk te ervaren. De focus ligt op het printen van onderdelen voor auto- en vliegtuiginnovatie.

Live demo’s

In het Customer Experience Center kunnen klanten en partners terecht voor live demo’s van de technologie. Zo ontdekken zij de vele mogelijkheden en voordelen van 3D-printen, inclusief een totaaloplossing voor een slim productieproces. 

Aluminium onderdelen in elke denkbare vorm

Ricoh beschikt over de technologie om aluminium onderdelen te vervaardigen met behulp van een hoogproductieve 3D-printer. Hiermee is het mogelijk om aluminium onderdelen te vervaardigen met zeer complexe en gedetailleerde vormen, die niet gemaakt kunnen worden met de bestaande productiemethoden. 

Denk o.a. aan de productie van lichtgewicht onderdelen en onderdelen voor hoogkwalitatieve warmtewisselaars. Dit helpt organisaties de uitdaging van koeling op te lossen, nu het gebruik van elektriciteit als duurzame oplossing sterk in opkomst is. Bijvoorbeeld voor elektrische auto’s. 

Kijk voor meer informatie op https://www.ricoh.nl/business-services/alle-diensten/production-printing-services/customer-experience-centre/

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl