IDC MarketScape noemt Ricoh wereldwijd marktleider op het gebied van print- en documentbeveiliging
30.10.2017

IDC MarketScape noemt Ricoh wereldwijd marktleider op het gebied van print- en documentbeveiliging

Ricoh Nederland – IDC MarketScape noemt Ricoh wereldwijd marktleider op het gebied van print- en documentbeveiliging.
In het recentste rapport IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2017 Vendor Assessment merkt de organisatie op dat Ricoh “wereldwijd één van de meest toonaangevende leveranciers is voor bedrijven die de beveiliging van hun print- en documentomgeving serieus willen aanpakken onder andere dankzij hun aanbod aan veiligheidsoplossingen in combinatie met effectieve en professionele diensten voor beheer, infrastructuur, workflows en softwareontwikkeling.”

“Ricoh vormt een logische keuze voor gebruikers die een langdurige samenwerking met een betrouwbare zakenpartner willen opbouwen om snel en effectief het hoofd te bieden aan de uitdagingen die gepaard gaan met nieuwe technologie en compliance vereisten,” volgens het onderdeel Consider Ricoh When van het rapport.
IDC MarketScape
“Uit onze analyse komt duidelijk naar voren dat Ricoh beveiliging hoog in het vaandel heeft staan. Veiligheid is vanaf de conceptfase in ieder product en iedere service meegenomen,” aldus Robert Palmer, Research Director, Imaging, Printing, and Document Solutions bij IDC. “Ricoh beschikt over een brede fundering van eigen technologie en oplossingen via zakenpartners. Daarmee kan het bedrijf optimaal beantwoorden aan de beveiligingsbehoeften van zowel grote als kleine klanten, in wat voor branche die ook opereren. Het aanbod is bijzonder uitgebreid en omvat de beveiliging van apparaten en applicaties, de bescherming van gegevens en content en tot slot cybersecurity, inclusief de beveiliging van netwerkinfrastructuren en de informatie die via netwerken wordt gedeeld. Het aanbod is gebaseerd op een leveringsnetwerk met een mondiale reikwijdte. Daarmee onderscheidt Ricoh zich van veel van zijn concurrenten.”

In het rapport staat verder dat het mondiale leveringsmodel een middel vormt “waarmee het bedrijf op een gestandaardiseerde en consistente manier advies kan bieden”.

“Ricoh heeft beveiliging in het bloed”, vertelt David Levine, Vice President of Information Security, Chief Information Security Officer bij Ricoh USA, Inc. en Global Security Team Lead bij Ricoh Company, Ltd. “We werken hard en laten ons altijd leiden door de vereisten van de klant. We beoordelen in hoeverre er in het concept, de uitvoering en het beheer van zakelijke oplossingen effectief met risico’s en compliance wordt omgegaan. Zo beschermen we de informatie van de klant. Tegenwoordig worden er elke seconde steeds meer gegevens aangemaakt en het is aan branches, overheden en bedrijven om die enorme informatiestroom af te schermen voor kwaadwillenden. Daarom neemt Ricoh beveiliging zo serieus. Het doet ons goed dat IDC MarketScape zo te spreken is over onze werkwijze, onze veiligheidsinspanningen en onze kennis. Deze zetten we optimaal in, zodat onze klanten slimmer kunnen werken.”

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl
1 “IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2017 Vendor Assessment,” doc #US41988517, oktober 2017.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl