IDC MarketScape: Ricoh leider in Managed Workflow Services voor West-Europa
24.02.2016

IDC MarketScape: Ricoh leider in Managed Workflow Services voor West-Europa

Londen / ’s-Hertogenbosch, 24 februari 2016 - Ricoh is door onderzoeksbureau IDC uitgeroepen tot leider in Managed Workflow Services. 

Het nieuwe IDC MarketScape-onderzoek voor West-Europa focust op de markt van Managed Workflow Services (MWS). Het rapport met als titel IDC MarketScape: Western Europe 2015 Managed Workflow Services Hardcopy Vendor Assessment — Building on MPDS (managed print and document services) noemt als belangrijke factoren die  bijgedragen aan de positionering van Ricoh: 

  • De krachtige strategie en structuur voor een services-gestuurde organisatie.
  • De mogelijkheid om in gesprekken met klanten voorbeelden van bedrijfstransformaties uit de eigen praktijk aan te halen.
  • Investeringen in personeel en overnames voor de ontwikkeling van specifieke expertise voor de industrie. 

De IDC MarketScape onderzoekt de ontwikkeling van een geheel aan professionele en beheerde services gericht op de automatisering en optimalisering van document-intensieve workflow- en bedrijfsprocessen. Het onderzoek kwam tot stand aan de hand van uitgebreide zakelijke briefings, demo’s en diepgaande interviews met klanten in heel West-Europa.  

“Ricoh blijft investeren in het aanbod van oplossingen binnen verschillende productsegmenten. Daarbij ligt de focus op innovatie in de manier waarop organisaties kunnen werken, waaronder mobiele en cloud-based oplossingen, en het gebruik van technologie voor betere samenwerkingsprocessen”, stelt het rapport van IDC MarketScape. “Ricoh heeft een krachtige strategie en structuur voor een services-gestuurde organisatie. Het bedrijf luistert naar de markt en deelt belangrijke ontwikkelingen in het vormen van oplossingen voor diverse generieke en branches-specifieke processen.” 

“Bedrijven in de Managed Workflow Services-markt, zoals Ricoh, ontwikkelen continu hun aanbod om klanten te helpen de  uitdagende bedrijfsprocessen hun organisaties  aan te pakken”,  zegt Jacqui Hendriks, Research and Consulting Manager bij IDC European Managed Print Services and Document Solutions. “De services resulteren bijvoorbeeld in duidelijk efficiëntere bedrijfsprocessen. Daardoor zien organisaties vervolgens vaak ook andere kansen om hun workflows te optimaliseren en hun bedrijf verder te transformeren.” 

“Het IDC MarketScape-rapport prijst ons streven naar voortdurende verbetering van de Ricoh. Daar zijn we trots op”, aldus David Mills, CEO van Ricoh Europe. “Net zo trots zijn we op onze werkwijze, waarbij we klanten helpen bij het beter vastleggen, beheren en transformeren van gegevens zodat ze sneller de transitie naar toekomstige manieren van werken kunnen realiseren.” 

Informatie over het serviceaanbod van Ricoh vindt u op http://www.ricoh.nl/diensten-en-oplossingen/index.aspx  

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl