Inefficiënte technologie belemmering voor succes
20.04.2018

Inefficiënte technologie belemmering voor succes

’s-Hertogenbosch – Uit een onderzoek van Ricoh blijkt dat regelgeving (39%), gebrek aan investeringen in nieuwe technologieën (37%) en onontkoombare strikte interne hiërarchieën (35%) de grootste belemmeringen vormen voor flexibiliteit in het MKB. 
Ricoh_Pers
Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.600 MKB’ers in Europa. Slechts 33% werkt aan het creëren van een sfeer op de werkplek, waarbij snel reageren op behoeften van de klant prioriteit is. Dit terwijl het creëren van zo’n agile werkomgeving bedrijven juist in staat stelt snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt. 

Maurits Aalders, Director Marketing, Ricoh Nederland stelt: “Flexibiliteit is zowel een mindset als het vermogen om snel te kunnen reageren. Als bedrijven hun werkwijze organisatiebreed onder de loep nemen, krijgen ze inzicht in hoe procedures, cultuur en technologie voordelen op kunnen leveren voor het bedrijf."
Trends en mogelijkheden
Veel MKB’ers beschouwen het invoeren en verbeteren van digitale workflows als één van de factoren voor succes. De meest genoemde topprioriteiten omtrent het verbeteren van flexibiliteit zijn data-analyses (50%), managementprocessen (41%) en financiële processen (39%). Nieuwe trends en mogelijkheden ontdekken middels analysetechnologie is de norm geworden voor de meerderheid van bedrijfsleiders (60%). Dit benadrukt het feit dat gebruikmaken van data de sleutel is geworden tot een meer flexibele werkomgeving. 

Aalders voegt toe: "In de moderne bedrijfsomgeving is technologie essentieel om snel te kunnen profiteren van nieuwe mogelijkheden. Maar dat is niet voldoende. Bedrijfsleiders moeten een open-mind cultuur stimuleren, waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om bepaalde risico's te nemen. Ook vaardigheden als het snel nemen van beslissingen en het overgaan tot actie zijn essentieel. Het goede nieuws is dat de ondernemers duidelijk inzien dat een investering in een digitaal gedreven werkplek de basis vormt voor een winstgevende bedrijfsflexibiliteit."

Lees meer op http://www.ricoh.nl/thoughtleadership.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl